PRZEPISY.PL

Żołądki z indyka po chińsku

  • 45
  • 2
  • Średnie
  • 0
10
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • żołądki z indyka1 kg
  • Rosół z kury Knorr
    1 szt
  • makaron ryżowy1 opak
  • mrożona mieszanka warzywna chińska2 opak
  • przyprawa do kuchni chińskiej1 opak
  • sos sojowy ciemny
  • pieprz10 szt
  • ziele angielskie6 ziaren
  • liść laurowy3 szt
  • pieprz i sól
  • olej
  • Krok 1

    Żołądki wyczyść i pokrój w paski, a następnie włóż do garnka i zalej wodą. Dodaj ziele angielskie, liść laurowy, sos sojowy oraz kostkę rosołową Knorr i gotuj do miękkości
  • Krok 2

    W międzyczasie rozmroź mieszankę warzywną i duś na oleju na patelni. Gdy żołądki będą miękkie, dodaj do nich warzywa. Wsyp przyprawę do kuchni chińskiej, dopraw pieprzem, sosem sojowym i solą.
  • Krok 3

    Mieszaj mąkę ziemniaczaną z zimną wodą i wlej do gotującej się potrawy. Chwilę jeszcze gotuj aż zmięknie. Makaron ryżowy gotuj według przepisu na opakowaniu i polej potrawą.

Więcej przepisów z tym produktem

Rosół z kury KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

330
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
95
osób dodało do Mniamlisty
30''
6
Łatwe
84
osoby dodały do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
909
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe