Żołądki z indyka po chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żołądki z indyka po chińsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

1 opakowanie

2 opakowania

1 opakowanie

10 sztuk

6 ziaren

3 sztuki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żołądki wyczyść i pokrój w paski, a następnie włóż do garnka i zalej wodą. Dodaj ziele angielskie, liść laurowy, sos sojowy oraz kostkę rosołową Knorr i gotuj do miękkości

Krok 2

W międzyczasie rozmroź mieszankę warzywną i duś na oleju na patelni. Gdy żołądki będą miękkie, dodaj do nich warzywa. Wsyp przyprawę do kuchni chińskiej, dopraw pieprzem, sosem sojowym i solą.

Krok 3

Mieszaj mąkę ziemniaczaną z zimną wodą i wlej do gotującej się potrawy. Chwilę jeszcze gotuj aż zmięknie. Makaron ryżowy gotuj według przepisu na opakowaniu i polej potrawą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żołądki z indyka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żołądki z indyka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żołądki z indyka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żołądki z indyka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żołądki z indyka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żołądki z indyka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żołądki z indyka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żołądki z indyka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Planujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.

Czytaj więcej

Jak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.

Czytaj więcej