
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
1 opakowanie
2 opakowania
1 opakowanie
10 sztuk
6 ziaren
3 sztuki
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żołądki wyczyść i pokrój w paski, a następnie włóż do garnka i zalej wodą. Dodaj ziele angielskie, liść laurowy, sos sojowy oraz kostkę rosołową Knorr i gotuj do miękkości
Krok 2
W międzyczasie rozmroź mieszankę warzywną i duś na oleju na patelni. Gdy żołądki będą miękkie, dodaj do nich warzywa. Wsyp przyprawę do kuchni chińskiej, dopraw pieprzem, sosem sojowym i solą.
Krok 3
Mieszaj mąkę ziemniaczaną z zimną wodą i wlej do gotującej się potrawy. Chwilę jeszcze gotuj aż zmięknie. Makaron ryżowy gotuj według przepisu na opakowaniu i polej potrawą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej