Wątróbki drobiowe w sosie jabłkowym – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wątróbki drobiowe w sosie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

3 sztuki

2 łyżki

1 opakowanie

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój na grube krążki. Oprósz mąką i podsmaż na maśle*.

Krok 2

Cebulę posiekaj i podsmaż na tym samym tłuszczu.

Krok 3

Wątróbki umyj, osusz i pokrój na kawałki. Wrzuć je na rozgrzany olej i oprósz solą oraz pieprzem.

Krok 4

Śmietaną wymieszaj z Przyprawą w płynie Delikat Knorr, musztardą. Podgrzej i dopraw.

Krok 5

Wątróbkę ułóż na plasterkach jabłek, udekoruj cebulą i posiekanym czosnkiem, polej sosem. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wątróbki drobiowe w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wątróbki drobiowe w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wątróbki drobiowe w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wątróbki drobiowe w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wątróbki drobiowe w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wątróbki drobiowe w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wątróbki drobiowe w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wątróbki drobiowe w sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej