
Składniki
3 sztuki
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
3 sztuki
2 łyżki
1 opakowanie
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój na grube krążki. Oprósz mąką i podsmaż na maśle*.
Krok 2
Cebulę posiekaj i podsmaż na tym samym tłuszczu.
Krok 3
Wątróbki umyj, osusz i pokrój na kawałki. Wrzuć je na rozgrzany olej i oprósz solą oraz pieprzem.
Krok 4
Śmietaną wymieszaj z Przyprawą w płynie Delikat Knorr, musztardą. Podgrzej i dopraw.
Krok 5
Wątróbkę ułóż na plasterkach jabłek, udekoruj cebulą i posiekanym czosnkiem, polej sosem. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Delikat przyprawa w płynie Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej

































