Wątróbki drobiowe w sosie jabłkowym – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wątróbki drobiowe w sosie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

3 sztuki

2 łyżki

1 opakowanie

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój na grube krążki. Oprósz mąką i podsmaż na maśle*.

Krok 2

Cebulę posiekaj i podsmaż na tym samym tłuszczu.

Krok 3

Wątróbki umyj, osusz i pokrój na kawałki. Wrzuć je na rozgrzany olej i oprósz solą oraz pieprzem.

Krok 4

Śmietaną wymieszaj z Przyprawą w płynie Delikat Knorr, musztardą. Podgrzej i dopraw.

Krok 5

Wątróbkę ułóż na plasterkach jabłek, udekoruj cebulą i posiekanym czosnkiem, polej sosem. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wątróbki drobiowe w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wątróbki drobiowe w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wątróbki drobiowe w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wątróbki drobiowe w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wątróbki drobiowe w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wątróbki drobiowe w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wątróbki drobiowe w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wątróbki drobiowe w sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej