
Składniki
3 sztuki
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
3 sztuki
2 łyżki
1 opakowanie
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój na grube krążki. Oprósz mąką i podsmaż na maśle*.
Krok 2
Cebulę posiekaj i podsmaż na tym samym tłuszczu.
Krok 3
Wątróbki umyj, osusz i pokrój na kawałki. Wrzuć je na rozgrzany olej i oprósz solą oraz pieprzem.
Krok 4
Śmietaną wymieszaj z Przyprawą w płynie Delikat Knorr, musztardą. Podgrzej i dopraw.
Krok 5
Wątróbkę ułóż na plasterkach jabłek, udekoruj cebulą i posiekanym czosnkiem, polej sosem. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa w płynie Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































