Wątróbki drobiowe w sosie jabłkowym – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wątróbki drobiowe w sosie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

3 sztuki

2 łyżki

1 opakowanie

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój na grube krążki. Oprósz mąką i podsmaż na maśle*.

Krok 2

Cebulę posiekaj i podsmaż na tym samym tłuszczu.

Krok 3

Wątróbki umyj, osusz i pokrój na kawałki. Wrzuć je na rozgrzany olej i oprósz solą oraz pieprzem.

Krok 4

Śmietaną wymieszaj z Przyprawą w płynie Delikat Knorr, musztardą. Podgrzej i dopraw.

Krok 5

Wątróbkę ułóż na plasterkach jabłek, udekoruj cebulą i posiekanym czosnkiem, polej sosem. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wątróbki drobiowe w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wątróbki drobiowe w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wątróbki drobiowe w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wątróbki drobiowe w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wątróbki drobiowe w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wątróbki drobiowe w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wątróbki drobiowe w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wątróbki drobiowe w sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej