Placki papad - przepis z krewetkami i papryczką | Przepisy.pl pixel

Placki papad z krewetkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szklanka

1 szczypta

4 sztuki

0.5 szklanki

12 sztuk

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki rozmroź i pokrój na kawałki.

Krok 2

Cebulę, czosnek oraz papryczki posiekaj i wrzuć na rozgrzaną łyżkę oleju.

Krok 3

Kiedy cebula zacznie się rumienić, dodaj krewetki oraz sól. Smaż przez 7 minut.

Krok 4

Każdy z placków papad zwilż, na jednym z ich końców układaj farsz i zwijaj jak krokiety.

Krok 5

Roladki zepnij wykałaczkami, wrzuć na gorący olej i usmaż na złoto. Odsącz i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki papad z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki papad z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki papad z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki papad z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki papad z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki papad z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki papad z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki papad z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej