Placki papad - przepis z krewetkami i papryczką | Przepisy.pl

Placki papad z krewetkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szklanka

1 szczypta

4 sztuki

0.5 szklanki

12 sztuk

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki rozmroź i pokrój na kawałki.

Krok 2

Cebulę, czosnek oraz papryczki posiekaj i wrzuć na rozgrzaną łyżkę oleju.

Krok 3

Kiedy cebula zacznie się rumienić, dodaj krewetki oraz sól. Smaż przez 7 minut.

Krok 4

Każdy z placków papad zwilż, na jednym z ich końców układaj farsz i zwijaj jak krokiety.

Krok 5

Roladki zepnij wykałaczkami, wrzuć na gorący olej i usmaż na złoto. Odsącz i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki papad z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki papad z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki papad z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki papad z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki papad z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki papad z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki papad z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej