
Składniki
2 sztuki
1 szklanka
1 szczypta
4 sztuki
0.5 szklanki
12 sztuk
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki rozmroź i pokrój na kawałki.
Krok 2
Cebulę, czosnek oraz papryczki posiekaj i wrzuć na rozgrzaną łyżkę oleju.
Krok 3
Kiedy cebula zacznie się rumienić, dodaj krewetki oraz sól. Smaż przez 7 minut.
Krok 4
Każdy z placków papad zwilż, na jednym z ich końców układaj farsz i zwijaj jak krokiety.
Krok 5
Roladki zepnij wykałaczkami, wrzuć na gorący olej i usmaż na złoto. Odsącz i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej