Placki papad - przepis z krewetkami i papryczką | Przepisy.pl pixel

Placki papad z krewetkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szklanka

1 szczypta

4 sztuki

0.5 szklanki

12 sztuk

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki rozmroź i pokrój na kawałki.

Krok 2

Cebulę, czosnek oraz papryczki posiekaj i wrzuć na rozgrzaną łyżkę oleju.

Krok 3

Kiedy cebula zacznie się rumienić, dodaj krewetki oraz sól. Smaż przez 7 minut.

Krok 4

Każdy z placków papad zwilż, na jednym z ich końców układaj farsz i zwijaj jak krokiety.

Krok 5

Roladki zepnij wykałaczkami, wrzuć na gorący olej i usmaż na złoto. Odsącz i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki papad z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki papad z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki papad z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki papad z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki papad z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki papad z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki papad z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki papad z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej