
Składniki
2 sztuki
1 szklanka
1 szczypta
4 sztuki
0.5 szklanki
12 sztuk
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki rozmroź i pokrój na kawałki.
Krok 2
Cebulę, czosnek oraz papryczki posiekaj i wrzuć na rozgrzaną łyżkę oleju.
Krok 3
Kiedy cebula zacznie się rumienić, dodaj krewetki oraz sól. Smaż przez 7 minut.
Krok 4
Każdy z placków papad zwilż, na jednym z ich końców układaj farsz i zwijaj jak krokiety.
Krok 5
Roladki zepnij wykałaczkami, wrzuć na gorący olej i usmaż na złoto. Odsącz i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej