Faszerowane pomidory przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Faszerowane pomidory

Autor: anemone_

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

10 dekagramów

2 sztuki

1 sztuka

1 pęczek

2 łyżki

2 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory przekrawamy na pół, wydrążamy środki. Posypujemy solą i pieprzem.

Krok 2

Szynkę, cebulą i jajka kroimy w drobną kostkę. Mieszamy ze śmietaną i majonezem. Doprawiamy solą, pieprzem raz słodką papryką.

Krok 3

Pomidory faszerujemy, dekorujemy posiekanym szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowane pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowane pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowane pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowane pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowane pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowane pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowane pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Warzywa po indyjsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej