Faszerowane pomidory przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Faszerowane pomidory

Autor: anemone_

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

10 dekagramów

2 sztuki

1 sztuka

1 pęczek

2 łyżki

2 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory przekrawamy na pół, wydrążamy środki. Posypujemy solą i pieprzem.

Krok 2

Szynkę, cebulą i jajka kroimy w drobną kostkę. Mieszamy ze śmietaną i majonezem. Doprawiamy solą, pieprzem raz słodką papryką.

Krok 3

Pomidory faszerujemy, dekorujemy posiekanym szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowane pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowane pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowane pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowane pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowane pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowane pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowane pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Faszerowane pomidory - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej