
Składniki
6 sztuk
10 dekagramów
2 sztuki
1 sztuka
1 pęczek
2 łyżki
2 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory przekrawamy na pół, wydrążamy środki. Posypujemy solą i pieprzem.
Krok 2
Szynkę, cebulą i jajka kroimy w drobną kostkę. Mieszamy ze śmietaną i majonezem. Doprawiamy solą, pieprzem raz słodką papryką.
Krok 3
Pomidory faszerujemy, dekorujemy posiekanym szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej