Faszerowane pomidory przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Faszerowane pomidory

Autor: anemone_

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

10 dekagramów

2 sztuki

1 sztuka

1 pęczek

2 łyżki

2 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory przekrawamy na pół, wydrążamy środki. Posypujemy solą i pieprzem.

Krok 2

Szynkę, cebulą i jajka kroimy w drobną kostkę. Mieszamy ze śmietaną i majonezem. Doprawiamy solą, pieprzem raz słodką papryką.

Krok 3

Pomidory faszerujemy, dekorujemy posiekanym szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowane pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowane pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowane pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowane pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowane pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowane pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowane pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Faszerowane pomidory - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kalmary nadziewane
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej