Cukinie z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cukinie z grilla

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

8 sztuk

null

1 łyżeczka

null

2 sztuki

30 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię umyj i obetnij końcówki.

Krok 2

Przekrój wzdłuż i wydrąż miąższ.

Krok 3

Cebulę obierz i posiekaj.

Krok 4

Delikatnie wymieszaj miąższ cukinii, jajka, parmezan i tymianek.

Krok 5

Następnie dodaj łyżkę oliwy, sól i pieprz.

Krok 6

Połówki cukinii ułóż na grillu, a następnie napełnij farszem i skrop sokiem z cytryny. Piecz około 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cukinie z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cukinie z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cukinie z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cukinie z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cukinie z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cukinie z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cukinie z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cukinie z grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej