
Składniki
3 sztuki
8 sztuk
null
1 łyżeczka
null
2 sztuki
30 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinię umyj i obetnij końcówki.
Krok 2
Przekrój wzdłuż i wydrąż miąższ.
Krok 3
Cebulę obierz i posiekaj.
Krok 4
Delikatnie wymieszaj miąższ cukinii, jajka, parmezan i tymianek.
Krok 5
Następnie dodaj łyżkę oliwy, sól i pieprz.
Krok 6
Połówki cukinii ułóż na grillu, a następnie napełnij farszem i skrop sokiem z cytryny. Piecz około 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej