
Składniki
3 sztuki
8 sztuk
null
1 łyżeczka
null
2 sztuki
30 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinię umyj i obetnij końcówki.
Krok 2
Przekrój wzdłuż i wydrąż miąższ.
Krok 3
Cebulę obierz i posiekaj.
Krok 4
Delikatnie wymieszaj miąższ cukinii, jajka, parmezan i tymianek.
Krok 5
Następnie dodaj łyżkę oliwy, sól i pieprz.
Krok 6
Połówki cukinii ułóż na grillu, a następnie napełnij farszem i skrop sokiem z cytryny. Piecz około 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej