Cukinie z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cukinie z grilla

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

8 sztuk

null

1 łyżeczka

null

2 sztuki

30 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię umyj i obetnij końcówki.

Krok 2

Przekrój wzdłuż i wydrąż miąższ.

Krok 3

Cebulę obierz i posiekaj.

Krok 4

Delikatnie wymieszaj miąższ cukinii, jajka, parmezan i tymianek.

Krok 5

Następnie dodaj łyżkę oliwy, sól i pieprz.

Krok 6

Połówki cukinii ułóż na grillu, a następnie napełnij farszem i skrop sokiem z cytryny. Piecz około 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cukinie z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cukinie z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cukinie z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cukinie z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cukinie z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cukinie z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cukinie z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cukinie z grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej