
Składniki
3 sztuki
8 sztuk
null
1 łyżeczka
null
2 sztuki
30 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinię umyj i obetnij końcówki.
Krok 2
Przekrój wzdłuż i wydrąż miąższ.
Krok 3
Cebulę obierz i posiekaj.
Krok 4
Delikatnie wymieszaj miąższ cukinii, jajka, parmezan i tymianek.
Krok 5
Następnie dodaj łyżkę oliwy, sól i pieprz.
Krok 6
Połówki cukinii ułóż na grillu, a następnie napełnij farszem i skrop sokiem z cytryny. Piecz około 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej