
Składniki
3 sztuki
8 sztuk
null
1 łyżeczka
null
2 sztuki
30 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinię umyj i obetnij końcówki.
Krok 2
Przekrój wzdłuż i wydrąż miąższ.
Krok 3
Cebulę obierz i posiekaj.
Krok 4
Delikatnie wymieszaj miąższ cukinii, jajka, parmezan i tymianek.
Krok 5
Następnie dodaj łyżkę oliwy, sól i pieprz.
Krok 6
Połówki cukinii ułóż na grillu, a następnie napełnij farszem i skrop sokiem z cytryny. Piecz około 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej