Oliwki z papryką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

109 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

111 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 opakowanie

100 gramów

200 gramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój papryczki na małe talarki.

Oliwki z papryką - Krok 1

Krok 2

Następnie wszystkie składniki włóż do jednej miseczki i dobrze wymieszaj, dodając odrobinę oliwy wymieszanej z Sosem sałatkowym paprykowo – ziołowym Knorr. Jeśli nie przepadasz za ostrymi rzeczami, dodaj mniejszą ilość papryczek.

Oliwki z papryką - Krok 2

Krok 3

Całość posyp świeżo startą skórką z cytryny.

Oliwki z papryką - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Oliwki z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Oliwki z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Oliwki z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Oliwki z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Oliwki z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Oliwki z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Oliwki z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Oliwki z paprykąOliwki z papryką

Smak oliwek w łatwy sposób urozmaicisz odpowiednimi dodatkami. Na najbliższe przyjęcie przygotuj je w pikantnej wersji. Wykorzystaj ich miks: wyraziste w smaku zielone, łagodniejsze czarne oraz nadziewane. Zadbaj o to, by były najwyższej jakości. Dobrze sprawdzą się te pochodzące z Hiszpanii. Przygotuj do nich wyrazistą marynatę. Stworzysz ją poprzez połączenie drobno posiekanych ostrych papryczek z marynowanymi miniogórkami i cebulkami. Wymienione składniki przełóż do miseczki i wymieszaj z oliwą z oliwek doprawioną sosem sałatkowym. Całość posyp świeżo startą skórką z cytryny. Opcjonalnie możesz użyć również limonki. Pamiętaj, aby cytrusy wcześniej sparzyć przez krótki czas we wrzątku. Oliwki przygotowane według tego przepisu najlepiej odstawić w chłodne miejsce przed podaniem. Dzięki temu nabiorą wyrazistszego smaku. Podawaj je w małych miseczkach. Do dekoracji sprawdzi się posiekana natka pietruszki lub kolendra, które złagodzą nieco ostry smak. Całość możesz serwować z grzankami przygotowanymi z ulubionego pieczywa. Sprawdź nasz przepis.