Salsa pomidorowo-cebulowa przepis – Zobacz na przepisy.pl

Salsa pomidorowo-cebulowa

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

2 szczypty

2 szczypty

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory parzymy wrzątkiem, obieramy ze skórki, następnie pozbawiamy gniazd nasiennych i soku a miąższ siekamy drobno i przekładamy do salaterki.

Krok 2

Cebulę oczyszczamy i kroimy w kostkę. Do warzyw dodajemy oliwe z oliwek i sok limonkowy. Mieszamy wszystko i odstawiamy na 30 min by smaki przegryzły się.

Krok 3

Przed podaniem doprawiamy przyprawami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Salsa pomidorowo-cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Salsa pomidorowo-cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Salsa pomidorowo-cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Salsa pomidorowo-cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Salsa pomidorowo-cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Salsa pomidorowo-cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Salsa pomidorowo-cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej