Salsa pomidorowo-cebulowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Salsa pomidorowo-cebulowa

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

2 szczypty

4 sztuki

2 szczypty

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory parzymy wrzątkiem, obieramy ze skórki, następnie pozbawiamy gniazd nasiennych i soku a miąższ siekamy drobno i przekładamy do salaterki.

Krok 2

Cebulę oczyszczamy i kroimy w kostkę. Do warzyw dodajemy oliwe z oliwek i sok limonkowy. Mieszamy wszystko i odstawiamy na 30 min by smaki przegryzły się.

Krok 3

Przed podaniem doprawiamy przyprawami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Salsa pomidorowo-cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Salsa pomidorowo-cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Salsa pomidorowo-cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Salsa pomidorowo-cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Salsa pomidorowo-cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Salsa pomidorowo-cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Salsa pomidorowo-cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Salsa pomidorowo-cebulowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej