
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
2 szczypty
4 sztuki
2 szczypty
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory parzymy wrzątkiem, obieramy ze skórki, następnie pozbawiamy gniazd nasiennych i soku a miąższ siekamy drobno i przekładamy do salaterki.
Krok 2
Cebulę oczyszczamy i kroimy w kostkę. Do warzyw dodajemy oliwe z oliwek i sok limonkowy. Mieszamy wszystko i odstawiamy na 30 min by smaki przegryzły się.
Krok 3
Przed podaniem doprawiamy przyprawami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































