Salsa pomidorowo-cebulowa

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

2 szczypty

2 szczypty

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory parzymy wrzątkiem, obieramy ze skórki, następnie pozbawiamy gniazd nasiennych i soku a miąższ siekamy drobno i przekładamy do salaterki.

Krok 2

Cebulę oczyszczamy i kroimy w kostkę. Do warzyw dodajemy oliwe z oliwek i sok limonkowy. Mieszamy wszystko i odstawiamy na 30 min by smaki przegryzły się.

Krok 3

Przed podaniem doprawiamy przyprawami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Salsa pomidorowo-cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Salsa pomidorowo-cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Salsa pomidorowo-cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Salsa pomidorowo-cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Salsa pomidorowo-cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Salsa pomidorowo-cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Salsa pomidorowo-cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej