Gruszki faszerowane kaszanką na przekaskę przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gruszki faszerowane kaszanką na przekaskę

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokroić drobno cebulę i zeszklić ją na oleju. Kaszanki obrać z osłonek , pokroić i podsmażyć na rumiano na patelni z cebulką . Doprawić do smaku majerankiem i pieprzem. Wkruszyć mini kostki Smażona cebulka i Czosnek.

Gruszki faszerowane kaszanką na przekaskę  - Krok 1

Krok 2

Gruszkę przekroić na pół .Usunąć gniazda nasienne .

Gruszki faszerowane kaszanką na przekaskę  - Krok 2

Krok 3

Zalać wodą i gotować by lekko zmiękła ( ma być jędrna )

Gruszki faszerowane kaszanką na przekaskę  - Krok 3

Krok 4

Podgrzać kaszankę . Nakładać w połówki gruszki gorącą kaszankę - natychmiast podawać dekorując listkami natki pietruszki.

Gruszki faszerowane kaszanką na przekaskę  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gruszki faszerowane kaszanką na przekaskę  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gruszki faszerowane kaszanką na przekaskę  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gruszki faszerowane kaszanką na przekaskę  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gruszki faszerowane kaszanką na przekaskę  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gruszki faszerowane kaszanką na przekaskę  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gruszki faszerowane kaszanką na przekaskę  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gruszki faszerowane kaszanką na przekaskę  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gruszki faszerowane kaszanką na przekaskę  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.

Czytaj więcej

Bez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.

Czytaj więcej