Gruszki faszerowane kaszanką na przekaskę przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gruszki faszerowane kaszanką na przekaskę

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokroić drobno cebulę i zeszklić ją na oleju. Kaszanki obrać z osłonek , pokroić i podsmażyć na rumiano na patelni z cebulką . Doprawić do smaku majerankiem i pieprzem. Wkruszyć mini kostki Smażona cebulka i Czosnek.

Gruszki faszerowane kaszanką na przekaskę  - Krok 1

Krok 2

Gruszkę przekroić na pół .Usunąć gniazda nasienne .

Gruszki faszerowane kaszanką na przekaskę  - Krok 2

Krok 3

Zalać wodą i gotować by lekko zmiękła ( ma być jędrna )

Gruszki faszerowane kaszanką na przekaskę  - Krok 3

Krok 4

Podgrzać kaszankę . Nakładać w połówki gruszki gorącą kaszankę - natychmiast podawać dekorując listkami natki pietruszki.

Gruszki faszerowane kaszanką na przekaskę  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gruszki faszerowane kaszanką na przekaskę  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gruszki faszerowane kaszanką na przekaskę  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gruszki faszerowane kaszanką na przekaskę  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gruszki faszerowane kaszanką na przekaskę  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gruszki faszerowane kaszanką na przekaskę  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gruszki faszerowane kaszanką na przekaskę  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gruszki faszerowane kaszanką na przekaskę  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gruszki faszerowane kaszanką na przekaskę  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
muffinki na ostro
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej