Gruszki faszerowane kaszanką na przekaskę przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gruszki faszerowane kaszanką na przekaskę

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokroić drobno cebulę i zeszklić ją na oleju. Kaszanki obrać z osłonek , pokroić i podsmażyć na rumiano na patelni z cebulką . Doprawić do smaku majerankiem i pieprzem. Wkruszyć mini kostki Smażona cebulka i Czosnek.

Gruszki faszerowane kaszanką na przekaskę  - Krok 1

Krok 2

Gruszkę przekroić na pół .Usunąć gniazda nasienne .

Gruszki faszerowane kaszanką na przekaskę  - Krok 2

Krok 3

Zalać wodą i gotować by lekko zmiękła ( ma być jędrna )

Gruszki faszerowane kaszanką na przekaskę  - Krok 3

Krok 4

Podgrzać kaszankę . Nakładać w połówki gruszki gorącą kaszankę - natychmiast podawać dekorując listkami natki pietruszki.

Gruszki faszerowane kaszanką na przekaskę  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gruszki faszerowane kaszanką na przekaskę  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gruszki faszerowane kaszanką na przekaskę  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gruszki faszerowane kaszanką na przekaskę  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gruszki faszerowane kaszanką na przekaskę  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gruszki faszerowane kaszanką na przekaskę  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gruszki faszerowane kaszanką na przekaskę  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gruszki faszerowane kaszanką na przekaskę  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gruszki faszerowane kaszanką na przekaskę  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kuleczki porowe
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej