Gruszki faszerowane kaszanką na przekaskę
łatwe
6 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokroić drobno cebulę i zeszklić ją na oleju. Kaszanki obrać z osłonek , pokroić i podsmażyć na rumiano na patelni z cebulką . Doprawić do smaku majerankiem i pieprzem. Wkruszyć mini kostki Smażona cebulka i Czosnek.

Krok 2
Gruszkę przekroić na pół .Usunąć gniazda nasienne .

Krok 3
Zalać wodą i gotować by lekko zmiękła ( ma być jędrna )

Krok 4
Podgrzać kaszankę . Nakładać w połówki gruszki gorącą kaszankę - natychmiast podawać dekorując listkami natki pietruszki.

Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































