Gruszki faszerowane kaszanką na przekaskę

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokroić drobno cebulę i zeszklić ją na oleju. Kaszanki obrać z osłonek , pokroić i podsmażyć na rumiano na patelni z cebulką . Doprawić do smaku majerankiem i pieprzem. Wkruszyć mini kostki Smażona cebulka i Czosnek.

Gruszki faszerowane kaszanką na przekaskę  - Krok 1

Krok 2

Gruszkę przekroić na pół .Usunąć gniazda nasienne .

Gruszki faszerowane kaszanką na przekaskę  - Krok 2

Krok 3

Zalać wodą i gotować by lekko zmiękła ( ma być jędrna )

Gruszki faszerowane kaszanką na przekaskę  - Krok 3

Krok 4

Podgrzać kaszankę . Nakładać w połówki gruszki gorącą kaszankę - natychmiast podawać dekorując listkami natki pietruszki.

Gruszki faszerowane kaszanką na przekaskę  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej