Gruszki faszerowane kaszanką na przekaskę przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gruszki faszerowane kaszanką na przekaskę

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokroić drobno cebulę i zeszklić ją na oleju. Kaszanki obrać z osłonek , pokroić i podsmażyć na rumiano na patelni z cebulką . Doprawić do smaku majerankiem i pieprzem. Wkruszyć mini kostki Smażona cebulka i Czosnek.

Gruszki faszerowane kaszanką na przekaskę  - Krok 1

Krok 2

Gruszkę przekroić na pół .Usunąć gniazda nasienne .

Gruszki faszerowane kaszanką na przekaskę  - Krok 2

Krok 3

Zalać wodą i gotować by lekko zmiękła ( ma być jędrna )

Gruszki faszerowane kaszanką na przekaskę  - Krok 3

Krok 4

Podgrzać kaszankę . Nakładać w połówki gruszki gorącą kaszankę - natychmiast podawać dekorując listkami natki pietruszki.

Gruszki faszerowane kaszanką na przekaskę  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gruszki faszerowane kaszanką na przekaskę  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gruszki faszerowane kaszanką na przekaskę  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gruszki faszerowane kaszanką na przekaskę  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gruszki faszerowane kaszanką na przekaskę  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gruszki faszerowane kaszanką na przekaskę  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gruszki faszerowane kaszanką na przekaskę  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gruszki faszerowane kaszanką na przekaskę  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gruszki faszerowane kaszanką na przekaskę  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Chleb w jajku
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej