Gruszki faszerowane kaszanką na przekaskę
łatwe
5 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokroić drobno cebulę i zeszklić ją na oleju. Kaszanki obrać z osłonek , pokroić i podsmażyć na rumiano na patelni z cebulką . Doprawić do smaku majerankiem i pieprzem. Wkruszyć mini kostki Smażona cebulka i Czosnek.

Krok 2
Gruszkę przekroić na pół .Usunąć gniazda nasienne .

Krok 3
Zalać wodą i gotować by lekko zmiękła ( ma być jędrna )

Krok 4
Podgrzać kaszankę . Nakładać w połówki gruszki gorącą kaszankę - natychmiast podawać dekorując listkami natki pietruszki.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej