
Składniki
null
1 sztuka
1 sztuka
null szczypt
10 dekagramów
null
1 łyżka
2 łyżki
1 sztuka
0.3 kilograma
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 6
Drugi krążek ciasta nałóż i dociśnij, żeby brzegi się nie rozklejały. Schłodź je przez 20 minut w lodówce.
Krok 3
Ser rozgnieć z jogurtem na miazgę. Następnie wymieszaj ze schłodzonym szpinakiem.
Krok 4
Rozmrożone ciasto francuskie lekko rozwałkuj i wytnij z niego 16 krążków o średnicy 7 cm.
Krok 5
Na 8 placków nałóż masę serową, a brzegi wysmaruj roztrzepanym jajkiem.
Krok 7
Następnie posmaruj jajkiem, oprósz oregano i piecz przez 15 minut w 250 stopniach.
Krok 1
Szpinak dokładnie oczyść i umyj. Na rozgrzanym maśle* zeszklij posiekaną cebulę, dodaj szpinak, smaż przez chwilę.
Krok 2
Szpinak dopraw skruszoną Mini kostką Czosnek Knorr i gałką muszkatołową.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej