PRZEPISY.PL

Szpinak z fetą w cieście francuskim

  • 60
  • 4
  • Średnie
  • 0
24
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • jajko1 szt
  • jogurt 2 łyżki
  • oregano
  • gałka muszkatołowa
  • masło1 łyżka
  • Krok 1

    Drugi krążek ciasta nałóż i dociśnij, żeby brzegi się nie rozklejały. Schłodź je przez 20 minut w lodówce.
  • Krok 2

    Ser rozgnieć z jogurtem na miazgę. Następnie wymieszaj ze schłodzonym szpinakiem.
  • Krok 3

    Rozmrożone ciasto francuskie lekko rozwałkuj i wytnij z niego 16 krążków o średnicy 7 cm.
  • Krok 4

    Na 8 placków nałóż masę serową, a brzegi wysmaruj roztrzepanym jajkiem.
  • Krok 5

    Następnie posmaruj jajkiem, oprósz oregano i piecz przez 15 minut w 250 stopniach.
  • Krok 6

    Szpinak dokładnie oczyść i umyj. Na rozgrzanym maśle* zeszklij posiekaną cebulę, dodaj szpinak, smaż przez chwilę.
  • Krok 7

    Szpinak dopraw skruszoną Mini kostką Czosnek Knorr i gałką muszkatołową.

Więcej przepisów z tym produktem

Przyprawa w Mini kostkach Czosnek KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

20
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
163
osoby dodały do Mniamlisty
60''
6
Trudne
265
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
207
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe