Szpinak z fetą w cieście francuskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szpinak z fetą w cieście francuskim

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

24 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.3 kilograma

1 sztuka

1 sztuka

10 dekagramów

1 opakowanie

1 sztuka

2 łyżki

null

null szczypt

null

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 6

Drugi krążek ciasta nałóż i dociśnij, żeby brzegi się nie rozklejały. Schłodź je przez 20 minut w lodówce.

Krok 3

Ser rozgnieć z jogurtem na miazgę. Następnie wymieszaj ze schłodzonym szpinakiem.

Krok 4

Rozmrożone ciasto francuskie lekko rozwałkuj i wytnij z niego 16 krążków o średnicy 7 cm.

Krok 5

Na 8 placków nałóż masę serową, a brzegi wysmaruj roztrzepanym jajkiem.

Krok 7

Następnie posmaruj jajkiem, oprósz oregano i piecz przez 15 minut w 250 stopniach.

Krok 1

Szpinak dokładnie oczyść i umyj. Na rozgrzanym maśle* zeszklij posiekaną cebulę, dodaj szpinak, smaż przez chwilę.

Krok 2

Szpinak dopraw skruszoną Mini kostką Czosnek Knorr i gałką muszkatołową.

tommy

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szpinak z fetą w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szpinak z fetą w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szpinak z fetą w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szpinak z fetą w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szpinak z fetą w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szpinak z fetą w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szpinak z fetą w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szpinak z fetą w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej