Szpinak z fetą w cieście francuskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szpinak z fetą w cieście francuskim

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
24 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 sztuka

1 sztuka

null szczypt

10 dekagramów

null

1 łyżka

2 łyżki

1 sztuka

0.3 kilograma

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 6

Drugi krążek ciasta nałóż i dociśnij, żeby brzegi się nie rozklejały. Schłodź je przez 20 minut w lodówce.

Krok 3

Ser rozgnieć z jogurtem na miazgę. Następnie wymieszaj ze schłodzonym szpinakiem.

Krok 4

Rozmrożone ciasto francuskie lekko rozwałkuj i wytnij z niego 16 krążków o średnicy 7 cm.

Krok 5

Na 8 placków nałóż masę serową, a brzegi wysmaruj roztrzepanym jajkiem.

Krok 7

Następnie posmaruj jajkiem, oprósz oregano i piecz przez 15 minut w 250 stopniach.

Krok 1

Szpinak dokładnie oczyść i umyj. Na rozgrzanym maśle* zeszklij posiekaną cebulę, dodaj szpinak, smaż przez chwilę.

Krok 2

Szpinak dopraw skruszoną Mini kostką Czosnek Knorr i gałką muszkatołową.

tommy

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szpinak z fetą w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szpinak z fetą w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szpinak z fetą w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szpinak z fetą w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szpinak z fetą w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szpinak z fetą w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szpinak z fetą w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szpinak z fetą w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej