
Składniki
null
1 sztuka
1 sztuka
null szczypt
10 dekagramów
null
1 łyżka
2 łyżki
1 sztuka
0.3 kilograma
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 6
Drugi krążek ciasta nałóż i dociśnij, żeby brzegi się nie rozklejały. Schłodź je przez 20 minut w lodówce.
Krok 3
Ser rozgnieć z jogurtem na miazgę. Następnie wymieszaj ze schłodzonym szpinakiem.
Krok 4
Rozmrożone ciasto francuskie lekko rozwałkuj i wytnij z niego 16 krążków o średnicy 7 cm.
Krok 5
Na 8 placków nałóż masę serową, a brzegi wysmaruj roztrzepanym jajkiem.
Krok 7
Następnie posmaruj jajkiem, oprósz oregano i piecz przez 15 minut w 250 stopniach.
Krok 1
Szpinak dokładnie oczyść i umyj. Na rozgrzanym maśle* zeszklij posiekaną cebulę, dodaj szpinak, smaż przez chwilę.
Krok 2
Szpinak dopraw skruszoną Mini kostką Czosnek Knorr i gałką muszkatołową.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej