Szpinak z fetą w cieście francuskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szpinak z fetą w cieście francuskim

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
24 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 sztuka

1 sztuka

null szczypt

10 dekagramów

null

1 łyżka

2 łyżki

1 sztuka

0.3 kilograma

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 6

Drugi krążek ciasta nałóż i dociśnij, żeby brzegi się nie rozklejały. Schłodź je przez 20 minut w lodówce.

Krok 3

Ser rozgnieć z jogurtem na miazgę. Następnie wymieszaj ze schłodzonym szpinakiem.

Krok 4

Rozmrożone ciasto francuskie lekko rozwałkuj i wytnij z niego 16 krążków o średnicy 7 cm.

Krok 5

Na 8 placków nałóż masę serową, a brzegi wysmaruj roztrzepanym jajkiem.

Krok 7

Następnie posmaruj jajkiem, oprósz oregano i piecz przez 15 minut w 250 stopniach.

Krok 1

Szpinak dokładnie oczyść i umyj. Na rozgrzanym maśle* zeszklij posiekaną cebulę, dodaj szpinak, smaż przez chwilę.

Krok 2

Szpinak dopraw skruszoną Mini kostką Czosnek Knorr i gałką muszkatołową.

tommy

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szpinak z fetą w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szpinak z fetą w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szpinak z fetą w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szpinak z fetą w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szpinak z fetą w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szpinak z fetą w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szpinak z fetą w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szpinak z fetą w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej