Szpinak z fetą w cieście francuskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szpinak z fetą w cieście francuskim

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

24 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.3 kilograma

1 sztuka

1 sztuka

10 dekagramów

1 opakowanie

1 sztuka

2 łyżki

null

null szczypt

null

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 6

Drugi krążek ciasta nałóż i dociśnij, żeby brzegi się nie rozklejały. Schłodź je przez 20 minut w lodówce.

Krok 3

Ser rozgnieć z jogurtem na miazgę. Następnie wymieszaj ze schłodzonym szpinakiem.

Krok 4

Rozmrożone ciasto francuskie lekko rozwałkuj i wytnij z niego 16 krążków o średnicy 7 cm.

Krok 5

Na 8 placków nałóż masę serową, a brzegi wysmaruj roztrzepanym jajkiem.

Krok 7

Następnie posmaruj jajkiem, oprósz oregano i piecz przez 15 minut w 250 stopniach.

Krok 1

Szpinak dokładnie oczyść i umyj. Na rozgrzanym maśle* zeszklij posiekaną cebulę, dodaj szpinak, smaż przez chwilę.

Krok 2

Szpinak dopraw skruszoną Mini kostką Czosnek Knorr i gałką muszkatołową.

tommy

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szpinak z fetą w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szpinak z fetą w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szpinak z fetą w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szpinak z fetą w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szpinak z fetą w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szpinak z fetą w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szpinak z fetą w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szpinak z fetą w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Pasta z awokado - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej