
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
null
1 sztuka
null
0.5 sztuki
null
null
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, osusz i potnij w paski. Oprósz solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny i odstaw w chłodne miejsce na ok. 1 godziny
Krok 2
Na rozgrzanym tłuszczu smaż kawałki kurczaka, dodaj posiekaną w piórka cebulkę i pokrojoną w kostkę, oczyszczoną z nasion czerwoną paprykę.
Krok 3
Podlej odrobiną wody i duś na małym ogniu do momentu, aż wyparuje. Wymieszaj z osączoną z zalewy czerwoną fasolką.
Krok 4
Podgrzej, dopraw do smaku ketchupem, kilkoma kroplami tabasco i przyprawami i duś jeszcze przez kilka minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej