Wyśmienita potrawka z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienita potrawka z kurczaka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

null

1 sztuka

null

0.5 sztuki

null

null

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz i potnij w paski. Oprósz solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny i odstaw w chłodne miejsce na ok. 1 godziny

Krok 2

Na rozgrzanym tłuszczu smaż kawałki kurczaka, dodaj posiekaną w piórka cebulkę i pokrojoną w kostkę, oczyszczoną z nasion czerwoną paprykę.

Krok 3

Podlej odrobiną wody i duś na małym ogniu do momentu, aż wyparuje. Wymieszaj z osączoną z zalewy czerwoną fasolką.

Krok 4

Podgrzej, dopraw do smaku ketchupem, kilkoma kroplami tabasco i przyprawami i duś jeszcze przez kilka minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienita potrawka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienita potrawka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienita potrawka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienita potrawka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienita potrawka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienita potrawka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienita potrawka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienita potrawka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Dorsz w porach
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej