Wyśmienita potrawka z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienita potrawka z kurczaka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

null

1 sztuka

null

0.5 sztuki

null

null

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz i potnij w paski. Oprósz solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny i odstaw w chłodne miejsce na ok. 1 godziny

Krok 2

Na rozgrzanym tłuszczu smaż kawałki kurczaka, dodaj posiekaną w piórka cebulkę i pokrojoną w kostkę, oczyszczoną z nasion czerwoną paprykę.

Krok 3

Podlej odrobiną wody i duś na małym ogniu do momentu, aż wyparuje. Wymieszaj z osączoną z zalewy czerwoną fasolką.

Krok 4

Podgrzej, dopraw do smaku ketchupem, kilkoma kroplami tabasco i przyprawami i duś jeszcze przez kilka minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienita potrawka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienita potrawka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienita potrawka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienita potrawka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienita potrawka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienita potrawka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienita potrawka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienita potrawka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej