Ekstremalnie chrupiące Chrupery przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ekstremalnie chrupiące Chrupery

Autor: nauka_smakow

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sezam upraż na złoty kolor na suchej patelni. Na płaski talerz wysyp 1/2 opakowania panierki Chruperów, dadaj wiórki kokosowe, mielone migdały i uprażony sezam. Dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Pałki umyj i mokre obtaczaj w przygotowanej panierce. Piecz około 45 minut w piekarniku nagrzanym do 200 °C. Podawaj z dipem BBQ przygotowanym zgodnie z instrukcją na opakowaniu

nauka_smakow

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ekstremalnie chrupiące Chrupery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ekstremalnie chrupiące Chrupery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ekstremalnie chrupiące Chrupery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ekstremalnie chrupiące Chrupery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ekstremalnie chrupiące Chrupery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ekstremalnie chrupiące Chrupery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ekstremalnie chrupiące Chrupery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ekstremalnie chrupiące Chrupery - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej