Ekstremalnie chrupiące Chrupery przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ekstremalnie chrupiące Chrupery

Autor: nauka_smakow

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sezam upraż na złoty kolor na suchej patelni. Na płaski talerz wysyp 1/2 opakowania panierki Chruperów, dadaj wiórki kokosowe, mielone migdały i uprażony sezam. Dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Pałki umyj i mokre obtaczaj w przygotowanej panierce. Piecz około 45 minut w piekarniku nagrzanym do 200 °C. Podawaj z dipem BBQ przygotowanym zgodnie z instrukcją na opakowaniu

nauka_smakow

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ekstremalnie chrupiące Chrupery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ekstremalnie chrupiące Chrupery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ekstremalnie chrupiące Chrupery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ekstremalnie chrupiące Chrupery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ekstremalnie chrupiące Chrupery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ekstremalnie chrupiące Chrupery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ekstremalnie chrupiące Chrupery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ekstremalnie chrupiące Chrupery - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej