Ekstremalnie chrupiące Chrupery przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ekstremalnie chrupiące Chrupery

Autor: nauka_smakow

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sezam upraż na złoty kolor na suchej patelni. Na płaski talerz wysyp 1/2 opakowania panierki Chruperów, dadaj wiórki kokosowe, mielone migdały i uprażony sezam. Dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Pałki umyj i mokre obtaczaj w przygotowanej panierce. Piecz około 45 minut w piekarniku nagrzanym do 200 °C. Podawaj z dipem BBQ przygotowanym zgodnie z instrukcją na opakowaniu

nauka_smakow

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ekstremalnie chrupiące Chrupery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ekstremalnie chrupiące Chrupery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ekstremalnie chrupiące Chrupery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ekstremalnie chrupiące Chrupery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ekstremalnie chrupiące Chrupery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ekstremalnie chrupiące Chrupery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ekstremalnie chrupiące Chrupery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ekstremalnie chrupiące Chrupery - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kluseczki a la Stroganoff
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej