Mistrzowski złoty kurczak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mistrzowski złoty kurczak

Autor: nauka_smakow

ratingratingratingratingrating

2

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 plastry

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W pojedynczej piersi z kurczaka robimy nożem kieszonkę. W kieszonkę wkładamy na przemian, ananasy, ser pleśniowy i brzoskwinię. Obtaczamy w panierce Knorr i pieczemy w piekarniku około 30 minut.

Mistrzowski złoty kurczak  - Krok 1
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mistrzowski złoty kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mistrzowski złoty kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mistrzowski złoty kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mistrzowski złoty kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mistrzowski złoty kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mistrzowski złoty kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mistrzowski złoty kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mistrzowski złoty kurczak  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pyzy ziemniaczane
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej