" Kokosowe sakiewki z musem malinowym i czekoladową ścieżką "
łatwe
14 osób zapisało

Składniki
4 łyżki
2 sztuki
2 łyżki
15 dekagramów
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do ciasta naleśnikowego dodajemy wiórki kokosowe. Na dużej patelni smażymy cienkie naleśniki.
Krok 2
Na odrobinie oliwy przesmażamy maliny ( rozgniatając na mus ) i mieszamy z cukrem pudrem.
Krok 3
Na sam środek naleśników nakładamy czubatą ( albo i 2! ) łyżki musu i związujemy ( u mnie sznurkiem ) w sakiewki. Polewamy roztopioną czekoladą . Dekorujemy wiórkami. * jeśli chcemy uzyskac bardziej chrupiącą skórkę naleśników , możemy włożyc je na kilka minut do gorącego piekarnika. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej