" Kokosowe sakiewki z musem malinowym i czekoladową ścieżką " przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

" Kokosowe sakiewki z musem malinowym i czekoladową ścieżką "

Autor: Ostra Na Słodko

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

15 dekagramów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do ciasta naleśnikowego dodajemy wiórki kokosowe. Na dużej patelni smażymy cienkie naleśniki.

Krok 2

Na odrobinie oliwy przesmażamy maliny ( rozgniatając na mus ) i mieszamy z cukrem pudrem.

Krok 3

Na sam środek naleśników nakładamy czubatą ( albo i 2! ) łyżki musu i związujemy ( u mnie sznurkiem ) w sakiewki. Polewamy roztopioną czekoladą . Dekorujemy wiórkami. * jeśli chcemy uzyskac bardziej chrupiącą skórkę naleśników , możemy włożyc je na kilka minut do gorącego piekarnika. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • "  Kokosowe sakiewki z musem malinowym i czekoladową ścieżką " - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • "  Kokosowe sakiewki z musem malinowym i czekoladową ścieżką " - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • "  Kokosowe sakiewki z musem malinowym i czekoladową ścieżką " - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • "  Kokosowe sakiewki z musem malinowym i czekoladową ścieżką " - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • "  Kokosowe sakiewki z musem malinowym i czekoladową ścieżką " - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • "  Kokosowe sakiewki z musem malinowym i czekoladową ścieżką " - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • "  Kokosowe sakiewki z musem malinowym i czekoladową ścieżką " - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • "  Kokosowe sakiewki z musem malinowym i czekoladową ścieżką " - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Tilapia w sosie koperkowym
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej