" Kokosowe sakiewki z musem malinowym i czekoladową ścieżką " przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

" Kokosowe sakiewki z musem malinowym i czekoladową ścieżką "

Autor: Ostra Na Słodko

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

15 dekagramów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do ciasta naleśnikowego dodajemy wiórki kokosowe. Na dużej patelni smażymy cienkie naleśniki.

Krok 2

Na odrobinie oliwy przesmażamy maliny ( rozgniatając na mus ) i mieszamy z cukrem pudrem.

Krok 3

Na sam środek naleśników nakładamy czubatą ( albo i 2! ) łyżki musu i związujemy ( u mnie sznurkiem ) w sakiewki. Polewamy roztopioną czekoladą . Dekorujemy wiórkami. * jeśli chcemy uzyskac bardziej chrupiącą skórkę naleśników , możemy włożyc je na kilka minut do gorącego piekarnika. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • "  Kokosowe sakiewki z musem malinowym i czekoladową ścieżką " - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • "  Kokosowe sakiewki z musem malinowym i czekoladową ścieżką " - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • "  Kokosowe sakiewki z musem malinowym i czekoladową ścieżką " - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • "  Kokosowe sakiewki z musem malinowym i czekoladową ścieżką " - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • "  Kokosowe sakiewki z musem malinowym i czekoladową ścieżką " - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • "  Kokosowe sakiewki z musem malinowym i czekoladową ścieżką " - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • "  Kokosowe sakiewki z musem malinowym i czekoladową ścieżką " - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • "  Kokosowe sakiewki z musem malinowym i czekoladową ścieżką " - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej