" Kokosowe sakiewki z musem malinowym i czekoladową ścieżką " przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

" Kokosowe sakiewki z musem malinowym i czekoladową ścieżką "

Autor: Ostra Na Słodko

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

15 dekagramów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do ciasta naleśnikowego dodajemy wiórki kokosowe. Na dużej patelni smażymy cienkie naleśniki.

Krok 2

Na odrobinie oliwy przesmażamy maliny ( rozgniatając na mus ) i mieszamy z cukrem pudrem.

Krok 3

Na sam środek naleśników nakładamy czubatą ( albo i 2! ) łyżki musu i związujemy ( u mnie sznurkiem ) w sakiewki. Polewamy roztopioną czekoladą . Dekorujemy wiórkami. * jeśli chcemy uzyskac bardziej chrupiącą skórkę naleśników , możemy włożyc je na kilka minut do gorącego piekarnika. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • "  Kokosowe sakiewki z musem malinowym i czekoladową ścieżką " - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • "  Kokosowe sakiewki z musem malinowym i czekoladową ścieżką " - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • "  Kokosowe sakiewki z musem malinowym i czekoladową ścieżką " - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • "  Kokosowe sakiewki z musem malinowym i czekoladową ścieżką " - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • "  Kokosowe sakiewki z musem malinowym i czekoladową ścieżką " - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • "  Kokosowe sakiewki z musem malinowym i czekoladową ścieżką " - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • "  Kokosowe sakiewki z musem malinowym i czekoladową ścieżką " - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • "  Kokosowe sakiewki z musem malinowym i czekoladową ścieżką " - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej