" Kokosowe sakiewki z musem malinowym i czekoladową ścieżką "
łatwe
14 osób zapisało

Składniki
4 łyżki
2 sztuki
2 łyżki
15 dekagramów
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do ciasta naleśnikowego dodajemy wiórki kokosowe. Na dużej patelni smażymy cienkie naleśniki.
Krok 2
Na odrobinie oliwy przesmażamy maliny ( rozgniatając na mus ) i mieszamy z cukrem pudrem.
Krok 3
Na sam środek naleśników nakładamy czubatą ( albo i 2! ) łyżki musu i związujemy ( u mnie sznurkiem ) w sakiewki. Polewamy roztopioną czekoladą . Dekorujemy wiórkami. * jeśli chcemy uzyskac bardziej chrupiącą skórkę naleśników , możemy włożyc je na kilka minut do gorącego piekarnika. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej