" Kokosowe sakiewki z musem malinowym i czekoladową ścieżką "
łatwe
14 osób zapisało

Składniki
4 łyżki
2 sztuki
2 łyżki
15 dekagramów
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do ciasta naleśnikowego dodajemy wiórki kokosowe. Na dużej patelni smażymy cienkie naleśniki.
Krok 2
Na odrobinie oliwy przesmażamy maliny ( rozgniatając na mus ) i mieszamy z cukrem pudrem.
Krok 3
Na sam środek naleśników nakładamy czubatą ( albo i 2! ) łyżki musu i związujemy ( u mnie sznurkiem ) w sakiewki. Polewamy roztopioną czekoladą . Dekorujemy wiórkami. * jeśli chcemy uzyskac bardziej chrupiącą skórkę naleśników , możemy włożyc je na kilka minut do gorącego piekarnika. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej