Sałatka z pieczonymi warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sałatka z pieczonymi warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

223 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

95 osób wydrukowało

Pobierz pdf

159 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

200 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

80 mililitrów

2 łyżki

1 opakowanie

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oliwę z oliwek wymieszaj z sosem sałatkowym oraz trzema łyżkami przegotowanej wody.

Sałatka z pieczonymi warzywami - Krok 1

Krok 2

Marchew i pasternak posmaruj olejem, delikatnie dopraw z wierzchu solą i pieprzem. Upiecz w piekarniku do miękkości (160°C - 45 minut). Upieczone warzywa obierz i przekrój wzdłuż na pół, a następnie pokrój w półcentymetrowe plastry.

Sałatka z pieczonymi warzywami - Krok 2

Krok 3

Sałatę porwij na mniejsze kawałki, razem z warzywami wymieszaj z dresingiem i przełóż do miski.

Sałatka z pieczonymi warzywami - Krok 3

Krok 4

Na wierzch sałatki pokrusz tuńczyka z puszki, dodaj pokrojone jaja.

Sałatka z pieczonymi warzywami - Krok 4

Krok 5

Podawaj z kawałkiem upieczonej bagietki.

Sałatka z pieczonymi warzywami - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Na wierzch sałatki można dodać trochę majonezu.

35

Opinie o przepisie

  • Janina Dondzilo

    Janina Dondzilo , 22.11.2015

    Dziękuję :o pyszne było :*

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janina Dondzilo

    Janina Dondzilo , 22.11.2015

    Jest na moim profilu ;) :*

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 22.11.2015

    Janina, smacznego! :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janina Dondzilo

    Janina Dondzilo , 22.11.2015

    Zaraz sobie zrobię na śniadanie ale ciut w innym składzie z sałatą lodową :* :* :*

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bartosz Błachnio

    Bartosz Błachnio , 14.10.2015

    https://www.youtube.com/watch?v=l5-lKMbTSUk

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Edward Zdunek

    Edward Zdunek , 14.10.2015

    Uwielbiam sałatę drobno pokrojoną z naturalnym jogurtem. :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Lisak

    Marek Lisak , 13.10.2015

    Wygląda nieżle

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Dreger

    Anna Dreger , 13.10.2015

    Super smakuje Kochane

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tomasz Szymankiewicz

    Tomasz Szymankiewicz , 13.10.2015

    tylko gdzie ja kupię pasternak?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stanisław Kornaus

    Stanisław Kornaus , 13.10.2015

    OK.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Nastalek

    Katarzyna Nastalek , 13.10.2015

    Pyszności:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stanisław Kornaus

    Stanisław Kornaus , 13.10.2015

    Pasternak to moje warzywo . Z masłem i bułką tartą.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Urszula Czyżak

    Urszula Czyżak , 13.10.2015

    Myślę, że we wszystkim powinna być zachowana równowaga ! I warzywka i mięsko :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zbigniew Pietruszka

    Zbigniew Pietruszka , 13.10.2015

    Dodał bym do trych warzyw goloneczke bawarską..

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Grzeszczyk

    Monika Grzeszczyk , 13.10.2015

    mniam mniam mniam ... :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Włodzimierz Platajs

    Włodzimierz Platajs , 13.10.2015

    A te jajo i jakowaś bliżej nierozpoznawalna padlinka to robią za garnierkę - tak?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Pelasia Duura

    Pelasia Duura , 13.10.2015

    witaminki w sam raz na jesien

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Nina Stachowiak

    Nina Stachowiak , 13.10.2015

    u kogo?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Bliskowska

    Magdalena Bliskowska , 13.10.2015

    Mniam...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Starczak

    Barbara Starczak , 13.10.2015

    Figa z makiem , z pasternakiem.. u nas tak się tez mówiło.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alicja Zagajna-Oracz

    Alicja Zagajna-Oracz , 13.10.2015

    W tym zestawie faktycznie raz w tygodniu

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bożena Kaliszewska-Kurczyńska

    Bożena Kaliszewska-Kurczyńska , 13.10.2015

    Ja dodaje jeszcze pierś z kurczaka uduszona na patelni pokrojoną w kostkę bardzo dobrze smakuje

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marysia Talik

    Marysia Talik , 13.10.2015

    I do tego figa z makiem. Pozdrawiam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ryszard Nowa

    Ryszard Nowa , 13.10.2015

    Niebo w gębie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Pasek

    Jolanta Pasek , 13.10.2015

    Warzywa na patelnie są bardzo dobre, ale raz w tygodniu,bo po zjedzeniu takich warzyw i tak jesteśmy głodni

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jarek Kania

    Jarek Kania , 13.10.2015

    Nie wiesz co dobre :(

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jarek Kania

    Jarek Kania , 13.10.2015

    Uwielbiam :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Urszula Cielebąk Ziemlinska

    Urszula Cielebąk Ziemlinska , 13.10.2015

    Popieram

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Lipnicki

    Jan Lipnicki , 13.10.2015

    Danka....kazdy powinien jesc warzywa i owoce,bardzo je lubie,polecam ,smacznego zycze!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Rafał Makarewicz

    Rafał Makarewicz , 13.10.2015

    Fufuj ale obrzydliwe

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z pieczonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z pieczonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z pieczonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z pieczonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z pieczonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z pieczonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z pieczonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej