
Składniki
200 gramów
200 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
80 mililitrów
2 łyżki
1 opakowanie
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oliwę z oliwek wymieszaj z sosem sałatkowym oraz trzema łyżkami przegotowanej wody.

Krok 2
Marchew i pasternak posmaruj olejem, delikatnie dopraw z wierzchu solą i pieprzem. Upiecz w piekarniku do miękkości (160°C - 45 minut). Upieczone warzywa obierz i przekrój wzdłuż na pół, a następnie pokrój w półcentymetrowe plastry.

Krok 3
Sałatę porwij na mniejsze kawałki, razem z warzywami wymieszaj z dresingiem i przełóż do miski.

Krok 4
Na wierzch sałatki pokrusz tuńczyka z puszki, dodaj pokrojone jaja.

Krok 5
Podawaj z kawałkiem upieczonej bagietki.


Dobra rada:
Na wierzch sałatki można dodać trochę majonezu.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej