Sałatka z pieczonymi warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z pieczonymi warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

234 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

110 osób wydrukowało

Pobierz pdf

179 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

200 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

80 mililitrów

2 łyżki

1 opakowanie

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oliwę z oliwek wymieszaj z sosem sałatkowym oraz trzema łyżkami przegotowanej wody.

Sałatka z pieczonymi warzywami - Krok 1

Krok 2

Marchew i pasternak posmaruj olejem, delikatnie dopraw z wierzchu solą i pieprzem. Upiecz w piekarniku do miękkości (160°C - 45 minut). Upieczone warzywa obierz i przekrój wzdłuż na pół, a następnie pokrój w półcentymetrowe plastry.

Sałatka z pieczonymi warzywami - Krok 2

Krok 3

Sałatę porwij na mniejsze kawałki, razem z warzywami wymieszaj z dresingiem i przełóż do miski.

Sałatka z pieczonymi warzywami - Krok 3

Krok 4

Na wierzch sałatki pokrusz tuńczyka z puszki, dodaj pokrojone jaja.

Sałatka z pieczonymi warzywami - Krok 4

Krok 5

Podawaj z kawałkiem upieczonej bagietki.

Sałatka z pieczonymi warzywami - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Na wierzch sałatki można dodać trochę majonezu.

35

Opinie o przepisie

  • Janina Dondzilo

    Janina Dondzilo , 22.11.2015

    Dziękuję :o pyszne było :*

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janina Dondzilo

    Janina Dondzilo , 22.11.2015

    Jest na moim profilu ;) :*

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 22.11.2015

    Janina, smacznego! :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janina Dondzilo

    Janina Dondzilo , 22.11.2015

    Zaraz sobie zrobię na śniadanie ale ciut w innym składzie z sałatą lodową :* :* :*

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bartosz Błachnio

    Bartosz Błachnio , 14.10.2015

    https://www.youtube.com/watch?v=l5-lKMbTSUk

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Edward Zdunek

    Edward Zdunek , 14.10.2015

    Uwielbiam sałatę drobno pokrojoną z naturalnym jogurtem. :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Lisak

    Marek Lisak , 13.10.2015

    Wygląda nieżle

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Dreger

    Anna Dreger , 13.10.2015

    Super smakuje Kochane

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tomasz Szymankiewicz

    Tomasz Szymankiewicz , 13.10.2015

    tylko gdzie ja kupię pasternak?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stanisław Kornaus

    Stanisław Kornaus , 13.10.2015

    OK.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Nastalek

    Katarzyna Nastalek , 13.10.2015

    Pyszności:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stanisław Kornaus

    Stanisław Kornaus , 13.10.2015

    Pasternak to moje warzywo . Z masłem i bułką tartą.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Urszula Czyżak

    Urszula Czyżak , 13.10.2015

    Myślę, że we wszystkim powinna być zachowana równowaga ! I warzywka i mięsko :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zbigniew Pietruszka

    Zbigniew Pietruszka , 13.10.2015

    Dodał bym do trych warzyw goloneczke bawarską..

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Grzeszczyk

    Monika Grzeszczyk , 13.10.2015

    mniam mniam mniam ... :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Włodzimierz Platajs

    Włodzimierz Platajs , 13.10.2015

    A te jajo i jakowaś bliżej nierozpoznawalna padlinka to robią za garnierkę - tak?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Pelasia Duura

    Pelasia Duura , 13.10.2015

    witaminki w sam raz na jesien

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Nina Stachowiak

    Nina Stachowiak , 13.10.2015

    u kogo?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Bliskowska

    Magdalena Bliskowska , 13.10.2015

    Mniam...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Starczak

    Barbara Starczak , 13.10.2015

    Figa z makiem , z pasternakiem.. u nas tak się tez mówiło.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alicja Zagajna-Oracz

    Alicja Zagajna-Oracz , 13.10.2015

    W tym zestawie faktycznie raz w tygodniu

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bożena Kaliszewska-Kurczyńska

    Bożena Kaliszewska-Kurczyńska , 13.10.2015

    Ja dodaje jeszcze pierś z kurczaka uduszona na patelni pokrojoną w kostkę bardzo dobrze smakuje

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marysia Talik

    Marysia Talik , 13.10.2015

    I do tego figa z makiem. Pozdrawiam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ryszard Nowa

    Ryszard Nowa , 13.10.2015

    Niebo w gębie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Pasek

    Jolanta Pasek , 13.10.2015

    Warzywa na patelnie są bardzo dobre, ale raz w tygodniu,bo po zjedzeniu takich warzyw i tak jesteśmy głodni

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jarek Kania

    Jarek Kania , 13.10.2015

    Nie wiesz co dobre :(

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jarek Kania

    Jarek Kania , 13.10.2015

    Uwielbiam :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Urszula Cielebąk Ziemlinska

    Urszula Cielebąk Ziemlinska , 13.10.2015

    Popieram

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Lipnicki

    Jan Lipnicki , 13.10.2015

    Danka....kazdy powinien jesc warzywa i owoce,bardzo je lubie,polecam ,smacznego zycze!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Rafał Makarewicz

    Rafał Makarewicz , 13.10.2015

    Fufuj ale obrzydliwe

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z pieczonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z pieczonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z pieczonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z pieczonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z pieczonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z pieczonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z pieczonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z pieczonymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia. Jak więc oczyścić grzyby leśne? Podpowiadamy!

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej