
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
8 plastrów
8 plastrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zaczynamy od pora. Należy go drobno pokroić na półksiężyce. Po pokrojeniu nie zapomnijcie go sparzyć gorącą wodą.
Krok 2
Następnie kroimy pozostałe produkty czyli ananasa, wędlinę i ser żółty w kostkę. Proponuję ananasa pokroić i odstawić na talerzyk, gdy będziemy go dodawać to lekko go wyciśnijmy aby sałatka nie zrobiła nam się zbyt wodnista i aby majonez nie opadł.I dodajemy kukurydzę z puszki (oczywiście po wcześniejszym odcedzeniu jej i ja zawsze jeszcze przepłukuję zimną wodą). Jak widzicie moje dzieciątko nawet już próbowało sałatkę i pomagało w jej przyrządzeniu :))
Krok 3
Na koniec robimy zalewę czyli 2 łyżki jogurtu naturalnego plus 2 łyżki majonezu i pieprz do smaku. Gotowe należy wymieszać i można podawać a co najważniejsze zajadać się:)))
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej