Sałatka z pora przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z pora

Autor: It's My Little Yummy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

54 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

8 plastrów

8 plastrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zaczynamy od pora. Należy go drobno pokroić na półksiężyce. Po pokrojeniu nie zapomnijcie go sparzyć gorącą wodą.

Krok 2

Następnie kroimy pozostałe produkty czyli ananasa, wędlinę i ser żółty w kostkę. Proponuję ananasa pokroić i odstawić na talerzyk, gdy będziemy go dodawać to lekko go wyciśnijmy aby sałatka nie zrobiła nam się zbyt wodnista i aby majonez nie opadł.I dodajemy kukurydzę z puszki (oczywiście po wcześniejszym odcedzeniu jej i ja zawsze jeszcze przepłukuję zimną wodą). Jak widzicie moje dzieciątko nawet już próbowało sałatkę i pomagało w jej przyrządzeniu :))

Krok 3

Na koniec robimy zalewę czyli 2 łyżki jogurtu naturalnego plus 2 łyżki majonezu i pieprz do smaku. Gotowe należy wymieszać i można podawać a co najważniejsze zajadać się:)))

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z pora - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej