
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
8 plastrów
8 plastrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zaczynamy od pora. Należy go drobno pokroić na półksiężyce. Po pokrojeniu nie zapomnijcie go sparzyć gorącą wodą.
Krok 2
Następnie kroimy pozostałe produkty czyli ananasa, wędlinę i ser żółty w kostkę. Proponuję ananasa pokroić i odstawić na talerzyk, gdy będziemy go dodawać to lekko go wyciśnijmy aby sałatka nie zrobiła nam się zbyt wodnista i aby majonez nie opadł.I dodajemy kukurydzę z puszki (oczywiście po wcześniejszym odcedzeniu jej i ja zawsze jeszcze przepłukuję zimną wodą). Jak widzicie moje dzieciątko nawet już próbowało sałatkę i pomagało w jej przyrządzeniu :))
Krok 3
Na koniec robimy zalewę czyli 2 łyżki jogurtu naturalnego plus 2 łyżki majonezu i pieprz do smaku. Gotowe należy wymieszać i można podawać a co najważniejsze zajadać się:)))
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej