Sałatka z pora przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z pora

Autor: It's My Little Yummy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

55 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

8 plastrów

8 plastrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zaczynamy od pora. Należy go drobno pokroić na półksiężyce. Po pokrojeniu nie zapomnijcie go sparzyć gorącą wodą.

Krok 2

Następnie kroimy pozostałe produkty czyli ananasa, wędlinę i ser żółty w kostkę. Proponuję ananasa pokroić i odstawić na talerzyk, gdy będziemy go dodawać to lekko go wyciśnijmy aby sałatka nie zrobiła nam się zbyt wodnista i aby majonez nie opadł.I dodajemy kukurydzę z puszki (oczywiście po wcześniejszym odcedzeniu jej i ja zawsze jeszcze przepłukuję zimną wodą). Jak widzicie moje dzieciątko nawet już próbowało sałatkę i pomagało w jej przyrządzeniu :))

Krok 3

Na koniec robimy zalewę czyli 2 łyżki jogurtu naturalnego plus 2 łyżki majonezu i pieprz do smaku. Gotowe należy wymieszać i można podawać a co najważniejsze zajadać się:)))

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z pora - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej