Zielona sałata z kozim serem i soczystym kurczakiem
łatwe
126 osób zapisało

Składniki
5 sztuk
1 opakowanie
2 opakowania
4 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
80 gramów
1 opakowanie
4 łyżki
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso oczyść z błon i rozbij lekko tłuczkiem, aby miało grubość nie większą niż 2 cm.

Krok 2
Fix Knorr wymieszaj z olejem i natrzyj nim mięso. Przełóż kurczaka wraz z marynatą do torebek dołączonych do opakowania Fix Knorr. Następnie zamknij szczelnie woreczki i smaż mięso na patelni około 10 minut, odwracając je co jakiś czas.

Krok 3
Sałatę rzymską dokładnie umyj, porwij na mniejsze kawałki i ułóż na talerzu.

Krok 4
Sos sałatkowy Knorr połącz z Majonezem Babuni Hellmann's, jogurtem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz miękkim serkiem kozim. Całość dobrze wymieszaj. Gdy sos będzie jednolity, polej nim sałatę na talerzu.

Krok 5
Usmażone piersi z kurczaka wyjmij ostrożnie z torebek. Delikatnie potnij je w paski i połóż na sałacie z sosem. Sałatkę udekoruj pokrojonymi suszonymi figami. Doskonale smakuje również z grzankami.

Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Fix Soczysty kurczak z patelni w ziołach z cytrynową nutą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej