Zielona sałata z kozim serem i soczystym kurczakiem
łatwe
126 osób zapisało

Składniki
5 sztuk
1 opakowanie
2 opakowania
4 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
80 gramów
1 opakowanie
4 łyżki
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso oczyść z błon i rozbij lekko tłuczkiem, aby miało grubość nie większą niż 2 cm.

Krok 2
Fix Knorr wymieszaj z olejem i natrzyj nim mięso. Przełóż kurczaka wraz z marynatą do torebek dołączonych do opakowania Fix Knorr. Następnie zamknij szczelnie woreczki i smaż mięso na patelni około 10 minut, odwracając je co jakiś czas.

Krok 3
Sałatę rzymską dokładnie umyj, porwij na mniejsze kawałki i ułóż na talerzu.

Krok 4
Sos sałatkowy Knorr połącz z Majonezem Babuni Hellmann's, jogurtem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz miękkim serkiem kozim. Całość dobrze wymieszaj. Gdy sos będzie jednolity, polej nim sałatę na talerzu.

Krok 5
Usmażone piersi z kurczaka wyjmij ostrożnie z torebek. Delikatnie potnij je w paski i połóż na sałacie z sosem. Sałatkę udekoruj pokrojonymi suszonymi figami. Doskonale smakuje również z grzankami.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Soczysty kurczak z patelni w ziołach z cytrynową nutą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej