Sałatka z karmelizowanego pstrąga tęczowego ze szklanym makaronem
łatwe
16 osób zapisało

Składniki
2 łyżki
1 pęczek
100 mililitrów
2 łyżki
10 sztuk
1 szklanka
1 szklanka
10 sztuk
200 gramów
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzać oliwę na patelni i ostrożnie obsmażyć szalotki na złoty kolor. Dodać cukier palmowy i podgrzewać ,aż się rozpuści. Gotować na średnim ogniu przez ok 5 minut, mieszając, aż się skarmelizuje. Dodać sos rybny, imbir, chili i sok z cytryny. Dokładnie wymieszać wszystkie składniki. Utrzymywać w cieple.
Krok 2
Makaron namoczyć w gorącej wodzie, aż zmięknie (ok 10 min.). Następnie zahartować w zimnej wodzie. Odcedzić, dodać liście kolendry.
Krok 3
Usmażyć lub upiec na grilu filety rybne.
Krok 4
Układać makaron na talerzach, a następnie położyć na nich kawałki ryby. Można przybrać liśćmi kolendry i chili. Polać sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej