Sałatka z karmelizowanego pstrąga tęczowego ze szklanym makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z karmelizowanego pstrąga tęczowego ze szklanym makaronem

Autor: long.de.xin

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 pęczek

100 mililitrów

2 łyżki

10 sztuk

1 szklanka

1 szklanka

10 sztuk

200 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzać oliwę na patelni i ostrożnie obsmażyć szalotki na złoty kolor. Dodać cukier palmowy i podgrzewać ,aż się rozpuści. Gotować na średnim ogniu przez ok 5 minut, mieszając, aż się skarmelizuje. Dodać sos rybny, imbir, chili i sok z cytryny. Dokładnie wymieszać wszystkie składniki. Utrzymywać w cieple.

Krok 2

Makaron namoczyć w gorącej wodzie, aż zmięknie (ok 10 min.). Następnie zahartować w zimnej wodzie. Odcedzić, dodać liście kolendry.

Krok 3

Usmażyć lub upiec na grilu filety rybne.

Krok 4

Układać makaron na talerzach, a następnie położyć na nich kawałki ryby. Można przybrać liśćmi kolendry i chili. Polać sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z karmelizowanego pstrąga tęczowego ze szklanym makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z karmelizowanego pstrąga tęczowego ze szklanym makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z karmelizowanego pstrąga tęczowego ze szklanym makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z karmelizowanego pstrąga tęczowego ze szklanym makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z karmelizowanego pstrąga tęczowego ze szklanym makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z karmelizowanego pstrąga tęczowego ze szklanym makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z karmelizowanego pstrąga tęczowego ze szklanym makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z karmelizowanego pstrąga tęczowego ze szklanym makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej