Sałatka z karmelizowanego pstrąga tęczowego ze szklanym makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z karmelizowanego pstrąga tęczowego ze szklanym makaronem

Autor: long.de.xin

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

10 sztuk

1 szklanka

100 mililitrów

1 szklanka

10 sztuk

2 łyżki

200 gramów

1 pęczek

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzać oliwę na patelni i ostrożnie obsmażyć szalotki na złoty kolor. Dodać cukier palmowy i podgrzewać ,aż się rozpuści. Gotować na średnim ogniu przez ok 5 minut, mieszając, aż się skarmelizuje. Dodać sos rybny, imbir, chili i sok z cytryny. Dokładnie wymieszać wszystkie składniki. Utrzymywać w cieple.

Krok 2

Makaron namoczyć w gorącej wodzie, aż zmięknie (ok 10 min.). Następnie zahartować w zimnej wodzie. Odcedzić, dodać liście kolendry.

Krok 3

Usmażyć lub upiec na grilu filety rybne.

Krok 4

Układać makaron na talerzach, a następnie położyć na nich kawałki ryby. Można przybrać liśćmi kolendry i chili. Polać sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z karmelizowanego pstrąga tęczowego ze szklanym makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z karmelizowanego pstrąga tęczowego ze szklanym makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z karmelizowanego pstrąga tęczowego ze szklanym makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z karmelizowanego pstrąga tęczowego ze szklanym makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z karmelizowanego pstrąga tęczowego ze szklanym makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z karmelizowanego pstrąga tęczowego ze szklanym makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z karmelizowanego pstrąga tęczowego ze szklanym makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z karmelizowanego pstrąga tęczowego ze szklanym makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej