Sałatka z karmelizowanego pstrąga tęczowego ze szklanym makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z karmelizowanego pstrąga tęczowego ze szklanym makaronem

Autor: long.de.xin

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 pęczek

100 mililitrów

2 łyżki

10 sztuk

1 szklanka

1 szklanka

10 sztuk

200 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzać oliwę na patelni i ostrożnie obsmażyć szalotki na złoty kolor. Dodać cukier palmowy i podgrzewać ,aż się rozpuści. Gotować na średnim ogniu przez ok 5 minut, mieszając, aż się skarmelizuje. Dodać sos rybny, imbir, chili i sok z cytryny. Dokładnie wymieszać wszystkie składniki. Utrzymywać w cieple.

Krok 2

Makaron namoczyć w gorącej wodzie, aż zmięknie (ok 10 min.). Następnie zahartować w zimnej wodzie. Odcedzić, dodać liście kolendry.

Krok 3

Usmażyć lub upiec na grilu filety rybne.

Krok 4

Układać makaron na talerzach, a następnie położyć na nich kawałki ryby. Można przybrać liśćmi kolendry i chili. Polać sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z karmelizowanego pstrąga tęczowego ze szklanym makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z karmelizowanego pstrąga tęczowego ze szklanym makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z karmelizowanego pstrąga tęczowego ze szklanym makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z karmelizowanego pstrąga tęczowego ze szklanym makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z karmelizowanego pstrąga tęczowego ze szklanym makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z karmelizowanego pstrąga tęczowego ze szklanym makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z karmelizowanego pstrąga tęczowego ze szklanym makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z karmelizowanego pstrąga tęczowego ze szklanym makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej