
Składniki
1 sztuka
null
1 łyżeczka
400 mililitrów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżeczka
350 gramów
100 gramów
150 gramów
2 łyżki
1 łyżeczka
350 gramów
0.2 łyżeczki
125 gramów
1 łyżka
600 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj cebulę i podsmaż w rondlu. Posól i zeszklij.
Krok 2
Posiekaj papryczkę chilli, imbir i dodaj. Smaż minutę.
Krok 3
Po chwili wsyp pokruszone chilli, kurkumę, kumin, kolendrę i imbir. Wszystko dobrze wymieszaj i smaż przez kolejną minutę.
Krok 4
Wlej mleko kokosowe i bulion warzywny Knorr, dodaj cukier i pastę z tamaryndowca. Całość dobrze wymieszaj i doprowadź do wrzenia, po czym wrzuć kalafiora i brokuł. Gotuj wszystko 10 minut
Krok 5
Następnie dodaj fasolkę szparagową i kukurydzę. Po około 8 minutach warzywa powinny być gotowe.
Krok 6
Gdy warzywa już zmiękną dodaj na koniec groszek cukrowy i dopraw do smaku. Chwilę jeszcze gotujemy. Gotowe podaj posypane posiekaną kolendrą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej