Curry z warzyw z Nigelli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry z warzyw z Nigelli

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

1 łyżeczka

400 mililitrów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

350 gramów

100 gramów

150 gramów

2 łyżki

1 łyżeczka

350 gramów

0.2 łyżeczki

125 gramów

1 łyżka

600 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj cebulę i podsmaż w rondlu. Posól i zeszklij.

Krok 2

Posiekaj papryczkę chilli, imbir i dodaj. Smaż minutę.

Krok 3

Po chwili wsyp pokruszone chilli, kurkumę, kumin, kolendrę i imbir. Wszystko dobrze wymieszaj i smaż przez kolejną minutę.

Krok 4

Wlej mleko kokosowe i bulion warzywny Knorr, dodaj cukier i pastę z tamaryndowca. Całość dobrze wymieszaj i doprowadź do wrzenia, po czym wrzuć kalafiora i brokuł. Gotuj wszystko 10 minut

Krok 5

Następnie dodaj fasolkę szparagową i kukurydzę. Po około 8 minutach warzywa powinny być gotowe.

Krok 6

Gdy warzywa już zmiękną dodaj na koniec groszek cukrowy i dopraw do smaku. Chwilę jeszcze gotujemy. Gotowe podaj posypane posiekaną kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z warzyw z Nigelli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z warzyw z Nigelli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z warzyw z Nigelli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z warzyw z Nigelli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z warzyw z Nigelli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z warzyw z Nigelli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z warzyw z Nigelli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry z warzyw z Nigelli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej