
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1
1
0.5 szklanki
2 sztuki
1
50
50
1 kilogram
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalmary ugotuj w osolonej wodzie z sokiem z cytryny. Ostudź i pokrój w cienkie paski.
Krok 2
Cebulę, czosnek i paprykę pokrój w kostkę i przesmaż na oliwie. Dodaj kukurydzę, fasolę i posiekane chilli.
Krok 3
Fix wymieszaj ze szklanką wody a następnie wlej ją do przesmażonych warzyw. Zagotuj.
Krok 4
Do gotującego sosu dołóż kalmary i pokrojoną kolendrę. Duś 10 minut. Podawaj na ciepło z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej