Kalmary w pikantnym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kalmary w pikantnym sosie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1

1

0.5 szklanki

2 sztuki

1

50

50

1 kilogram

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalmary ugotuj w osolonej wodzie z sokiem z cytryny. Ostudź i pokrój w cienkie paski.

Krok 2

Cebulę, czosnek i paprykę pokrój w kostkę i przesmaż na oliwie. Dodaj kukurydzę, fasolę i posiekane chilli.

Krok 3

Fix wymieszaj ze szklanką wody a następnie wlej ją do przesmażonych warzyw. Zagotuj.

Krok 4

Do gotującego sosu dołóż kalmary i pokrojoną kolendrę. Duś 10 minut. Podawaj na ciepło z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalmary w pikantnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalmary w pikantnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalmary w pikantnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalmary w pikantnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalmary w pikantnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalmary w pikantnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalmary w pikantnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kalmary w pikantnym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej