Kalmary w pikantnym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kalmary w pikantnym sosie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 opakowanie

1 sztuka

1

50

50

2 sztuki

1

0.5 szklanki

1

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalmary ugotuj w osolonej wodzie z sokiem z cytryny. Ostudź i pokrój w cienkie paski.

Krok 2

Cebulę, czosnek i paprykę pokrój w kostkę i przesmaż na oliwie. Dodaj kukurydzę, fasolę i posiekane chilli.

Krok 3

Fix wymieszaj ze szklanką wody a następnie wlej ją do przesmażonych warzyw. Zagotuj.

Krok 4

Do gotującego sosu dołóż kalmary i pokrojoną kolendrę. Duś 10 minut. Podawaj na ciepło z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalmary w pikantnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalmary w pikantnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalmary w pikantnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalmary w pikantnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalmary w pikantnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalmary w pikantnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalmary w pikantnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kalmary w pikantnym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej