Bagietki czosnkowe z mozarellą i suszonym pomidorem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bagietki czosnkowe z mozarellą i suszonym pomidorem

Autor: nauka_smakow

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

2 łyżki

1 sztuka

4 plastry

4 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło wyjmij wcześniej z lodówki aby było miękkie. Bagietkę pokrój w grube kawałki.

Krok 2

Do miseczki wrzuć masło, zioła prowansalskie i rozkruszona kostkę czosnkowa Knorr. Wymieszaj na jednolita masę. Posmaruj dokładnie bagietki, ułóż plastry mozarelli i suszone pomidory. Zapiekaj kilka minut w piekarniku rozgrzanym do 180 °C

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bagietki czosnkowe z mozarellą i suszonym pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bagietki czosnkowe z mozarellą i suszonym pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bagietki czosnkowe z mozarellą i suszonym pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bagietki czosnkowe z mozarellą i suszonym pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bagietki czosnkowe z mozarellą i suszonym pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bagietki czosnkowe z mozarellą i suszonym pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bagietki czosnkowe z mozarellą i suszonym pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bagietki czosnkowe z mozarellą i suszonym pomidorem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej