Bagietki czosnkowe z mozarellą i suszonym pomidorem
łatwe
36 osób zapisało

Składniki
1 łyżeczka
2 łyżki
1 sztuka
4 plastry
4 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Masło wyjmij wcześniej z lodówki aby było miękkie. Bagietkę pokrój w grube kawałki.
Krok 2
Do miseczki wrzuć masło, zioła prowansalskie i rozkruszona kostkę czosnkowa Knorr. Wymieszaj na jednolita masę. Posmaruj dokładnie bagietki, ułóż plastry mozarelli i suszone pomidory. Zapiekaj kilka minut w piekarniku rozgrzanym do 180 °C
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































