Bagietki czosnkowe z mozarellą i suszonym pomidorem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bagietki czosnkowe z mozarellą i suszonym pomidorem

Autor: nauka_smakow

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

2 łyżki

1 sztuka

4 plastry

4 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło wyjmij wcześniej z lodówki aby było miękkie. Bagietkę pokrój w grube kawałki.

Krok 2

Do miseczki wrzuć masło, zioła prowansalskie i rozkruszona kostkę czosnkowa Knorr. Wymieszaj na jednolita masę. Posmaruj dokładnie bagietki, ułóż plastry mozarelli i suszone pomidory. Zapiekaj kilka minut w piekarniku rozgrzanym do 180 °C

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bagietki czosnkowe z mozarellą i suszonym pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bagietki czosnkowe z mozarellą i suszonym pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bagietki czosnkowe z mozarellą i suszonym pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bagietki czosnkowe z mozarellą i suszonym pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bagietki czosnkowe z mozarellą i suszonym pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bagietki czosnkowe z mozarellą i suszonym pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bagietki czosnkowe z mozarellą i suszonym pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bagietki czosnkowe z mozarellą i suszonym pomidorem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Jajka panierowane
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej