
Składniki
250 gramów
20 dekagramów
4 sztuki
300 gramów
2 łyżki
1 opakowanie
25 gramów
1 łyżka
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka utrzeć z cukrem.
Krok 2
Wlać rozpuszczoną i ostudzoną margarynę. Dodać resztę składników. Owoców na razie nie dodawać.
Krok 3
Wszystko razem wymieszać. Na dnie blaszki ułożyć owoce i wylać ciasto.
Krok 4
Nagrzać piekarnik do temperatury 180 stopni Celsjusza i piec ciasto przez 30 minut.
Krok 5
Zachwycić się smakiem pysznej Słodkiej Chwili z owocami
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej