
Składniki
250 gramów
20 dekagramów
4 sztuki
300 gramów
2 łyżki
1 opakowanie
25 gramów
1 łyżka
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka utrzeć z cukrem.
Krok 2
Wlać rozpuszczoną i ostudzoną margarynę. Dodać resztę składników. Owoców na razie nie dodawać.
Krok 3
Wszystko razem wymieszać. Na dnie blaszki ułożyć owoce i wylać ciasto.
Krok 4
Nagrzać piekarnik do temperatury 180 stopni Celsjusza i piec ciasto przez 30 minut.
Krok 5
Zachwycić się smakiem pysznej Słodkiej Chwili z owocami
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej