Słodka chwila z owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słodka chwila z owocami

Autor: Mniaam

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

20 dekagramów

4 sztuki

300 gramów

2 łyżki

1 opakowanie

25 gramów

1 łyżka

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka utrzeć z cukrem.

Krok 2

Wlać rozpuszczoną i ostudzoną margarynę. Dodać resztę składników. Owoców na razie nie dodawać.

Krok 3

Wszystko razem wymieszać. Na dnie blaszki ułożyć owoce i wylać ciasto.

Krok 4

Nagrzać piekarnik do temperatury 180 stopni Celsjusza i piec ciasto przez 30 minut.

Krok 5

Zachwycić się smakiem pysznej Słodkiej Chwili z owocami

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodka chwila z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodka chwila z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodka chwila z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodka chwila z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodka chwila z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodka chwila z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodka chwila z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słodka chwila z owocami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Koktajlowe rożki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej