Słodka chwila z owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słodka chwila z owocami

Autor: Mniaam

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

20 dekagramów

4 sztuki

300 gramów

2 łyżki

1 opakowanie

25 gramów

1 łyżka

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka utrzeć z cukrem.

Krok 2

Wlać rozpuszczoną i ostudzoną margarynę. Dodać resztę składników. Owoców na razie nie dodawać.

Krok 3

Wszystko razem wymieszać. Na dnie blaszki ułożyć owoce i wylać ciasto.

Krok 4

Nagrzać piekarnik do temperatury 180 stopni Celsjusza i piec ciasto przez 30 minut.

Krok 5

Zachwycić się smakiem pysznej Słodkiej Chwili z owocami

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodka chwila z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodka chwila z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodka chwila z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodka chwila z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodka chwila z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodka chwila z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodka chwila z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słodka chwila z owocami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Murzynek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej