Drobiowe pulpeciki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Drobiowe pulpeciki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

null

3 łyżki

1 sztuka

null

1 pęczek

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj bulion i wrzuć do niego obrane i opłukane marchewki. Ugotuj do miękkości. Wyjmij i pokrój miękką marchewkę w kostkę.

Krok 2

Cebulę obierz i pokrój w kostkę.

Krok 3

Mięso włóż do miski, dodaj jajo, wsyp bułkę, marchew i cebulę. Dodaj posiekaną pietruszkę, posól i popieprz, wlej 3 łyżki zimnego bulionu.

Krok 4

Wyrób z wszystkich składników jednolitą masę i uformuj z niej niewielkie kulki.

Krok 5

Wrzuć do bulionu i gotuj na wolnym ogniu 20 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Drobiowe pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Drobiowe pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Drobiowe pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Drobiowe pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Drobiowe pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Drobiowe pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Drobiowe pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Drobiowe pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Kruche z serem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej