Składniki
1 sztuka
2 sztuki
null
3 łyżki
1 sztuka
null
1 pęczek
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj bulion i wrzuć do niego obrane i opłukane marchewki. Ugotuj do miękkości. Wyjmij i pokrój miękką marchewkę w kostkę.
Krok 2
Cebulę obierz i pokrój w kostkę.
Krok 3
Mięso włóż do miski, dodaj jajo, wsyp bułkę, marchew i cebulę. Dodaj posiekaną pietruszkę, posól i popieprz, wlej 3 łyżki zimnego bulionu.
Krok 4
Wyrób z wszystkich składników jednolitą masę i uformuj z niej niewielkie kulki.
Krok 5
Wrzuć do bulionu i gotuj na wolnym ogniu 20 minut.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej