Drobiowe pulpeciki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Drobiowe pulpeciki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

null

3 łyżki

1 sztuka

null

1 pęczek

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj bulion i wrzuć do niego obrane i opłukane marchewki. Ugotuj do miękkości. Wyjmij i pokrój miękką marchewkę w kostkę.

Krok 2

Cebulę obierz i pokrój w kostkę.

Krok 3

Mięso włóż do miski, dodaj jajo, wsyp bułkę, marchew i cebulę. Dodaj posiekaną pietruszkę, posól i popieprz, wlej 3 łyżki zimnego bulionu.

Krok 4

Wyrób z wszystkich składników jednolitą masę i uformuj z niej niewielkie kulki.

Krok 5

Wrzuć do bulionu i gotuj na wolnym ogniu 20 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Drobiowe pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Drobiowe pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Drobiowe pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Drobiowe pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Drobiowe pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Drobiowe pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Drobiowe pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Drobiowe pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej