
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
null
3 łyżki
1 sztuka
null
1 pęczek
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj bulion i wrzuć do niego obrane i opłukane marchewki. Ugotuj do miękkości. Wyjmij i pokrój miękką marchewkę w kostkę.
Krok 2
Cebulę obierz i pokrój w kostkę.
Krok 3
Mięso włóż do miski, dodaj jajo, wsyp bułkę, marchew i cebulę. Dodaj posiekaną pietruszkę, posól i popieprz, wlej 3 łyżki zimnego bulionu.
Krok 4
Wyrób z wszystkich składników jednolitą masę i uformuj z niej niewielkie kulki.
Krok 5
Wrzuć do bulionu i gotuj na wolnym ogniu 20 minut.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej