Drobiowe pulpeciki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

null

3 łyżki

1 sztuka

null

1 pęczek

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj bulion i wrzuć do niego obrane i opłukane marchewki. Ugotuj do miękkości. Wyjmij i pokrój miękką marchewkę w kostkę.

Krok 2

Cebulę obierz i pokrój w kostkę.

Krok 3

Mięso włóż do miski, dodaj jajo, wsyp bułkę, marchew i cebulę. Dodaj posiekaną pietruszkę, posól i popieprz, wlej 3 łyżki zimnego bulionu.

Krok 4

Wyrób z wszystkich składników jednolitą masę i uformuj z niej niewielkie kulki.

Krok 5

Wrzuć do bulionu i gotuj na wolnym ogniu 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Drobiowe pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Drobiowe pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Drobiowe pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Drobiowe pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Drobiowe pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Drobiowe pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Drobiowe pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
8 osób ogląda przepis:
Sos aioli
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej