Drobiowe pulpeciki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Drobiowe pulpeciki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

null

3 łyżki

1 sztuka

null

1 pęczek

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj bulion i wrzuć do niego obrane i opłukane marchewki. Ugotuj do miękkości. Wyjmij i pokrój miękką marchewkę w kostkę.

Krok 2

Cebulę obierz i pokrój w kostkę.

Krok 3

Mięso włóż do miski, dodaj jajo, wsyp bułkę, marchew i cebulę. Dodaj posiekaną pietruszkę, posól i popieprz, wlej 3 łyżki zimnego bulionu.

Krok 4

Wyrób z wszystkich składników jednolitą masę i uformuj z niej niewielkie kulki.

Krok 5

Wrzuć do bulionu i gotuj na wolnym ogniu 20 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Drobiowe pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Drobiowe pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Drobiowe pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Drobiowe pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Drobiowe pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Drobiowe pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Drobiowe pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Drobiowe pulpeciki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej