Kurczak w krakersach i parmezanie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w krakersach i parmezanie

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szczypty

1 szklanka

3 sztuki

150 gramów

2 szczypty

2 sztuki

2 szczypty

10 sztuk

15 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Wyjmujemy i studzimy.

Krok 2

Wszystkie suche składniki panierki łączymy ze sobą. Jajka roztrzepujemy w miseczce.

Krok 3

Każdy kawałek mięsa obtaczamy w jajku i obficie w panierce. Układamy je na wyłożonej papierem do pieczenia blasze i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy około 30 minut (do zarumienienia).

Krok 4

Mięso proponuję podawać z ketchupem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w krakersach i parmezanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w krakersach i parmezanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w krakersach i parmezanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w krakersach i parmezanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w krakersach i parmezanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w krakersach i parmezanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w krakersach i parmezanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w krakersach i parmezanie  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej