Kurczak w krakersach i parmezanie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w krakersach i parmezanie

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

2

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

15 sztuk

1 szklanka

150 gramów

2 szczypty

2 szczypty

2 szczypty

3 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Wyjmujemy i studzimy.

Krok 2

Wszystkie suche składniki panierki łączymy ze sobą. Jajka roztrzepujemy w miseczce.

Krok 3

Każdy kawałek mięsa obtaczamy w jajku i obficie w panierce. Układamy je na wyłożonej papierem do pieczenia blasze i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy około 30 minut (do zarumienienia).

Krok 4

Mięso proponuję podawać z ketchupem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w krakersach i parmezanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w krakersach i parmezanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w krakersach i parmezanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w krakersach i parmezanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w krakersach i parmezanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w krakersach i parmezanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w krakersach i parmezanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w krakersach i parmezanie  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej