Kurczak w krakersach i parmezanie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w krakersach i parmezanie

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

2

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szczypty

1 szklanka

3 sztuki

150 gramów

2 szczypty

2 sztuki

2 szczypty

10 sztuk

15 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Wyjmujemy i studzimy.

Krok 2

Wszystkie suche składniki panierki łączymy ze sobą. Jajka roztrzepujemy w miseczce.

Krok 3

Każdy kawałek mięsa obtaczamy w jajku i obficie w panierce. Układamy je na wyłożonej papierem do pieczenia blasze i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy około 30 minut (do zarumienienia).

Krok 4

Mięso proponuję podawać z ketchupem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w krakersach i parmezanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w krakersach i parmezanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w krakersach i parmezanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w krakersach i parmezanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w krakersach i parmezanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w krakersach i parmezanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w krakersach i parmezanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w krakersach i parmezanie  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej