
Składniki
10 sztuk
15 sztuk
1 szklanka
150 gramów
2 szczypty
2 szczypty
2 szczypty
3 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Wyjmujemy i studzimy.
Krok 2
Wszystkie suche składniki panierki łączymy ze sobą. Jajka roztrzepujemy w miseczce.
Krok 3
Każdy kawałek mięsa obtaczamy w jajku i obficie w panierce. Układamy je na wyłożonej papierem do pieczenia blasze i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy około 30 minut (do zarumienienia).
Krok 4
Mięso proponuję podawać z ketchupem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSłodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej