Składniki
2 szczypty
1 szklanka
3 sztuki
150 gramów
2 szczypty
2 sztuki
2 szczypty
10 sztuk
15 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Wyjmujemy i studzimy.
Krok 2
Wszystkie suche składniki panierki łączymy ze sobą. Jajka roztrzepujemy w miseczce.
Krok 3
Każdy kawałek mięsa obtaczamy w jajku i obficie w panierce. Układamy je na wyłożonej papierem do pieczenia blasze i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy około 30 minut (do zarumienienia).
Krok 4
Mięso proponuję podawać z ketchupem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej