Bitki indycze w sosie pieczarkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bitki indycze w sosie pieczarkowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 sztuki

150 gramów

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno posiekaj, bułkę namocz.

Krok 2

Mięso mielone zmieszaj z posiekaną cebulką (jedną) i rozmoczoną, odsączoną bułką. Dopraw solą, pieprzem, maggi, Delikatem Knorr według uznania i smaż na patelni formułując z ciasta małe kuleczki.

Krok 3

W międzyczasie pokrój pieczarki w plasterki i podsmaż z cebulą.

Krok 4

Dopraw papryką, solą oraz pieprzem. Zalej bulionem z kostki rosołowej Knorr i po zagotowaniu zagęść mąką zmieszaną ze śmietaną.

Krok 5

Bitki przełóż do sosu podaj na gorąco posyp posiekanym koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bitki indycze w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bitki indycze w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bitki indycze w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bitki indycze w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bitki indycze w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bitki indycze w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bitki indycze w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bitki indycze w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej