Bitki indycze w sosie pieczarkowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 sztuki

150 gramów

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno posiekaj, bułkę namocz.

Krok 2

Mięso mielone zmieszaj z posiekaną cebulką (jedną) i rozmoczoną, odsączoną bułką. Dopraw solą, pieprzem, maggi, Delikatem Knorr według uznania i smaż na patelni formułując z ciasta małe kuleczki.

Krok 3

W międzyczasie pokrój pieczarki w plasterki i podsmaż z cebulą.

Krok 4

Dopraw papryką, solą oraz pieprzem. Zalej bulionem z kostki rosołowej Knorr i po zagotowaniu zagęść mąką zmieszaną ze śmietaną.

Krok 5

Bitki przełóż do sosu podaj na gorąco posyp posiekanym koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bitki indycze w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bitki indycze w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bitki indycze w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bitki indycze w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bitki indycze w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bitki indycze w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bitki indycze w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej