Bitki indycze w sosie pieczarkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bitki indycze w sosie pieczarkowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 sztuki

150 gramów

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno posiekaj, bułkę namocz.

Krok 2

Mięso mielone zmieszaj z posiekaną cebulką (jedną) i rozmoczoną, odsączoną bułką. Dopraw solą, pieprzem, maggi, Delikatem Knorr według uznania i smaż na patelni formułując z ciasta małe kuleczki.

Krok 3

W międzyczasie pokrój pieczarki w plasterki i podsmaż z cebulą.

Krok 4

Dopraw papryką, solą oraz pieprzem. Zalej bulionem z kostki rosołowej Knorr i po zagotowaniu zagęść mąką zmieszaną ze śmietaną.

Krok 5

Bitki przełóż do sosu podaj na gorąco posyp posiekanym koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bitki indycze w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bitki indycze w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bitki indycze w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bitki indycze w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bitki indycze w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bitki indycze w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bitki indycze w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bitki indycze w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Paella z kurczakiem - VIDEO
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej