Bitki indycze w sosie pieczarkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bitki indycze w sosie pieczarkowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 sztuki

150 gramów

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno posiekaj, bułkę namocz.

Krok 2

Mięso mielone zmieszaj z posiekaną cebulką (jedną) i rozmoczoną, odsączoną bułką. Dopraw solą, pieprzem, maggi, Delikatem Knorr według uznania i smaż na patelni formułując z ciasta małe kuleczki.

Krok 3

W międzyczasie pokrój pieczarki w plasterki i podsmaż z cebulą.

Krok 4

Dopraw papryką, solą oraz pieprzem. Zalej bulionem z kostki rosołowej Knorr i po zagotowaniu zagęść mąką zmieszaną ze śmietaną.

Krok 5

Bitki przełóż do sosu podaj na gorąco posyp posiekanym koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bitki indycze w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bitki indycze w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bitki indycze w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bitki indycze w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bitki indycze w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bitki indycze w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bitki indycze w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bitki indycze w sosie pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Botwinka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej