Biedny śledzik

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

0.5 szklanki

null

null

null

1 łyżeczka

1 łyżka

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki wyszoruj i ugotuj w lekko osolonej wodzie w mundurkach.

Krok 2

Osącz, ostudź i pokrój plasterki lub w kostkę.

Krok 3

Ogórka i śledzia potnij w mniejsze kawałki i wymieszaj razem z ziemniakami, śmietaną, majonezem i musztardą. Dopraw do smaku.

Krok 4

Biednego śledzika przełóż do salaterki i udekoruj natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biedny śledzik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biedny śledzik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biedny śledzik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biedny śledzik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biedny śledzik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biedny śledzik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biedny śledzik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej