Śledzie w majonezie z ogórkiem kiszonym - przepis | Przepisy.pl pixel

Biedny śledzik

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

0.5 szklanki

null

null

null

1 łyżeczka

1 łyżka

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki wyszoruj i ugotuj w lekko osolonej wodzie w mundurkach.

Krok 2

Osącz, ostudź i pokrój plasterki lub w kostkę.

Krok 3

Ogórka i śledzia potnij w mniejsze kawałki i wymieszaj razem z ziemniakami, śmietaną, majonezem i musztardą. Dopraw do smaku.

Krok 4

Biednego śledzika przełóż do salaterki i udekoruj natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biedny śledzik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biedny śledzik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biedny śledzik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biedny śledzik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biedny śledzik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biedny śledzik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biedny śledzik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Biedny śledzik - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kanapka warzywna
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej