
Składniki
3 sztuki
0.5 szklanki
null
null
null
1 łyżeczka
1 łyżka
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki wyszoruj i ugotuj w lekko osolonej wodzie w mundurkach.
Krok 2
Osącz, ostudź i pokrój plasterki lub w kostkę.
Krok 3
Ogórka i śledzia potnij w mniejsze kawałki i wymieszaj razem z ziemniakami, śmietaną, majonezem i musztardą. Dopraw do smaku.
Krok 4
Biednego śledzika przełóż do salaterki i udekoruj natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej