
Składniki
3 sztuki
0.5 szklanki
null
null
null
1 łyżeczka
1 łyżka
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki wyszoruj i ugotuj w lekko osolonej wodzie w mundurkach.
Krok 2
Osącz, ostudź i pokrój plasterki lub w kostkę.
Krok 3
Ogórka i śledzia potnij w mniejsze kawałki i wymieszaj razem z ziemniakami, śmietaną, majonezem i musztardą. Dopraw do smaku.
Krok 4
Biednego śledzika przełóż do salaterki i udekoruj natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej