Boczek w sosie sojowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Boczek w sosie sojowym

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

4 sztuki

300 gramów

null

2 szklanki

50 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek włóż w całości do garnka z gotującą się wodą i gotuj przez około 3 minuty na dużym ogniu.

Krok 2

Następnie wyjmij go i przepłucz zimną wodą. Ponownie włóż do garnka zalej nową wodą, dodaj sos sojowy i Delikat Knorr. Duś przez ok. 2,5 godziny.

Krok 3

Jajka ugotuj na twardo i po schłodzeniu i obraniu pokrój je w kostkę. Kapustę poszatkuj, szczypiorek posiekaj.

Krok 4

Dodaj je do boczku na 15 minut przed końcem duszenia. Gotowe danie podawaj z ryżem lub ziemniakami. Powstały sos możesz wykorzystać do polania potrawy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Boczek w sosie sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Boczek w sosie sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Boczek w sosie sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Boczek w sosie sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Boczek w sosie sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Boczek w sosie sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Boczek w sosie sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Boczek w sosie sojowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej