Boczek w sosie sojowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Boczek w sosie sojowym

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

4 sztuki

300 gramów

null

2 szklanki

50 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek włóż w całości do garnka z gotującą się wodą i gotuj przez około 3 minuty na dużym ogniu.

Krok 2

Następnie wyjmij go i przepłucz zimną wodą. Ponownie włóż do garnka zalej nową wodą, dodaj sos sojowy i Delikat Knorr. Duś przez ok. 2,5 godziny.

Krok 3

Jajka ugotuj na twardo i po schłodzeniu i obraniu pokrój je w kostkę. Kapustę poszatkuj, szczypiorek posiekaj.

Krok 4

Dodaj je do boczku na 15 minut przed końcem duszenia. Gotowe danie podawaj z ryżem lub ziemniakami. Powstały sos możesz wykorzystać do polania potrawy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Boczek w sosie sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Boczek w sosie sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Boczek w sosie sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Boczek w sosie sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Boczek w sosie sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Boczek w sosie sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Boczek w sosie sojowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Boczek w sosie sojowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
14 osób ogląda przepis:
Sałatka Cobb - VIDEO
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej