
Składniki
1 łyżka
4 sztuki
300 gramów
null
2 szklanki
50 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek włóż w całości do garnka z gotującą się wodą i gotuj przez około 3 minuty na dużym ogniu.
Krok 2
Następnie wyjmij go i przepłucz zimną wodą. Ponownie włóż do garnka zalej nową wodą, dodaj sos sojowy i Delikat Knorr. Duś przez ok. 2,5 godziny.
Krok 3
Jajka ugotuj na twardo i po schłodzeniu i obraniu pokrój je w kostkę. Kapustę poszatkuj, szczypiorek posiekaj.
Krok 4
Dodaj je do boczku na 15 minut przed końcem duszenia. Gotowe danie podawaj z ryżem lub ziemniakami. Powstały sos możesz wykorzystać do polania potrawy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































