
Składniki
2 sztuki
null
null
2 łyżeczki
null
null
500 gramów
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj dokładnie i osusz. Pokrój w poprzek włókien na mniejsze kawałki i lekko zbij tłuczkiem lub ręką.
Krok 2
Natrzyj solą i pieprzem obtocz w mące.
Krok 3
Obsmaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor i zdejmij z patelni.
Krok 4
Cebule obierz, posiekaj, zeszklij, dodaj mięso, podlej winem i duś na niewielkim ogniu, aż będzie miękkie.
Krok 5
Dopraw do smaku, wymieszaj z masłem i zdejmij z ognia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























