
Składniki
2 sztuki
null
null
2 łyżeczki
null
null
500 gramów
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj dokładnie i osusz. Pokrój w poprzek włókien na mniejsze kawałki i lekko zbij tłuczkiem lub ręką.
Krok 2
Natrzyj solą i pieprzem obtocz w mące.
Krok 3
Obsmaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor i zdejmij z patelni.
Krok 4
Cebule obierz, posiekaj, zeszklij, dodaj mięso, podlej winem i duś na niewielkim ogniu, aż będzie miękkie.
Krok 5
Dopraw do smaku, wymieszaj z masłem i zdejmij z ognia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej