Delikatne staropolskie bitki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Delikatne staropolskie bitki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

4

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

null

2 łyżeczki

null

null

500 gramów

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj dokładnie i osusz. Pokrój w poprzek włókien na mniejsze kawałki i lekko zbij tłuczkiem lub ręką.

Krok 2

Natrzyj solą i pieprzem obtocz w mące.

Krok 3

Obsmaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor i zdejmij z patelni.

Krok 4

Cebule obierz, posiekaj, zeszklij, dodaj mięso, podlej winem i duś na niewielkim ogniu, aż będzie miękkie.

Krok 5

Dopraw do smaku, wymieszaj z masłem i zdejmij z ognia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Delikatne staropolskie bitki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Delikatne staropolskie bitki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Delikatne staropolskie bitki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Delikatne staropolskie bitki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Delikatne staropolskie bitki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Delikatne staropolskie bitki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Delikatne staropolskie bitki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Delikatne staropolskie bitki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej