
Składniki
null
5 łyżek
1 sztuka
null szczypt
null szczypt
2 sztuki
null
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajko roztrzep widelcem, dodaj odrobinę bułki tartej, posiekany drobniutko czosnek i mięso.
Krok 2
Masa powinna być dosyć gęsta, w razie potrzeby dosyp bułki tartej, dopraw do smaku.
Krok 3
Uformuj cztery jagnięce hamburgery i usmaż na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 4
Bułki rozetnij, każdą posmaruj warstwą majonezu, ułóż listki opłukanej i osuszonej sałaty i pokrojonego w plasterki ogórka.
Krok 5
Włóż upieczone mięso i przykryj pozostałymi warzywami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej