Jagnięce hamburgery przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jagnięce hamburgery

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

5 łyżek

1 sztuka

null szczypt

null szczypt

2 sztuki

null

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajko roztrzep widelcem, dodaj odrobinę bułki tartej, posiekany drobniutko czosnek i mięso.

Krok 2

Masa powinna być dosyć gęsta, w razie potrzeby dosyp bułki tartej, dopraw do smaku.

Krok 3

Uformuj cztery jagnięce hamburgery i usmaż na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 4

Bułki rozetnij, każdą posmaruj warstwą majonezu, ułóż listki opłukanej i osuszonej sałaty i pokrojonego w plasterki ogórka.

Krok 5

Włóż upieczone mięso i przykryj pozostałymi warzywami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jagnięce hamburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jagnięce hamburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jagnięce hamburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jagnięce hamburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jagnięce hamburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jagnięce hamburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jagnięce hamburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jagnięce hamburgery - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Dorsz w porach
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej