Jagnięce hamburgery przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jagnięce hamburgery

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

5 łyżek

1 sztuka

null szczypt

null szczypt

2 sztuki

null

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajko roztrzep widelcem, dodaj odrobinę bułki tartej, posiekany drobniutko czosnek i mięso.

Krok 2

Masa powinna być dosyć gęsta, w razie potrzeby dosyp bułki tartej, dopraw do smaku.

Krok 3

Uformuj cztery jagnięce hamburgery i usmaż na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 4

Bułki rozetnij, każdą posmaruj warstwą majonezu, ułóż listki opłukanej i osuszonej sałaty i pokrojonego w plasterki ogórka.

Krok 5

Włóż upieczone mięso i przykryj pozostałymi warzywami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jagnięce hamburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jagnięce hamburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jagnięce hamburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jagnięce hamburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jagnięce hamburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jagnięce hamburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jagnięce hamburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jagnięce hamburgery - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej