
Składniki
null
5 łyżek
1 sztuka
null szczypt
null szczypt
2 sztuki
null
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajko roztrzep widelcem, dodaj odrobinę bułki tartej, posiekany drobniutko czosnek i mięso.
Krok 2
Masa powinna być dosyć gęsta, w razie potrzeby dosyp bułki tartej, dopraw do smaku.
Krok 3
Uformuj cztery jagnięce hamburgery i usmaż na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 4
Bułki rozetnij, każdą posmaruj warstwą majonezu, ułóż listki opłukanej i osuszonej sałaty i pokrojonego w plasterki ogórka.
Krok 5
Włóż upieczone mięso i przykryj pozostałymi warzywami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej