Śniadanie na bulionie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śniadanie na bulionie

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

0.5 łyżeczki

4 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżeczki

0.33 sztuki

0.5 sztuki

4 plastry

5 łyżek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na jednej patelence rozpuść połowę masła, wrzuć pokrojony w paski boczek i smaż aż się dobrze zrumieni i wytopi, przełóż na talerzyk. Na tę samą patelnię dodaj pokrojoną w piórka cebulkę, dodaj Delikat w proszku, smaż na małym ogniu aż cebulka zmięknie.

Krok 2

Na drugiej patelni rozpuść resztę masła, wrzuć paprykę pokrojoną w paski i osączoną kukurydzę, dodaj delikat w płynie i duś kilka minut. Przełóż na talerze i na tę samą patelnię wkrusz kostkę rosołową, wlej 2 łyżki wody, wymieszaj i wbij jajka tak żeby żółtko pozostało w całości. Smaż pod przykryciem aż białko się zetnie. Oprósz je pieprzem.

Krok 3

Podawaj układając na talerzach po trochu wszystkich składników.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śniadanie na bulionie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śniadanie na bulionie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śniadanie na bulionie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śniadanie na bulionie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śniadanie na bulionie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śniadanie na bulionie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śniadanie na bulionie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śniadanie na bulionie  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Fish and Chips
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej