Śniadanie na bulionie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śniadanie na bulionie

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

0.5 łyżeczki

4 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżeczki

0.33 sztuki

0.5 sztuki

4 plastry

5 łyżek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na jednej patelence rozpuść połowę masła, wrzuć pokrojony w paski boczek i smaż aż się dobrze zrumieni i wytopi, przełóż na talerzyk. Na tę samą patelnię dodaj pokrojoną w piórka cebulkę, dodaj Delikat w proszku, smaż na małym ogniu aż cebulka zmięknie.

Krok 2

Na drugiej patelni rozpuść resztę masła, wrzuć paprykę pokrojoną w paski i osączoną kukurydzę, dodaj delikat w płynie i duś kilka minut. Przełóż na talerze i na tę samą patelnię wkrusz kostkę rosołową, wlej 2 łyżki wody, wymieszaj i wbij jajka tak żeby żółtko pozostało w całości. Smaż pod przykryciem aż białko się zetnie. Oprósz je pieprzem.

Krok 3

Podawaj układając na talerzach po trochu wszystkich składników.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śniadanie na bulionie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śniadanie na bulionie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śniadanie na bulionie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śniadanie na bulionie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śniadanie na bulionie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śniadanie na bulionie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śniadanie na bulionie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śniadanie na bulionie  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Placek lotaryński
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej