Chińskie pulpety wołowe

Autor: garlic garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0

2 sztuki

1

1 łyżka

0

3 sztuki

2 łyżki

1.5 łyżki

1 łyżeczka

2 szklanki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mięsa dodaj Przyprawę Delikat, 1 łyżkę sosu sojowego, spirytus, imbir, posiekany czosnek i mąkę ziemniaczaną. Cebulę pokrój w kostkę - również dodaj do mięsa. Wyrób masę i uformuj pulpety.

Krok 2

W głębokim oleju rozgrzej mocno olej, uformowane pulpety włóż do koszyka do smażenia frytek i w ten sposób wstaw do gorącego oleju na 2 minuty. Wyjmij koszyczek, ułóż na ręczniku kuchennym tak, aby odsączyć tłuszcz.

Krok 3

Przygotuj rondel ze szczelną pokrywką. Włóż do niego kotlety, dodaj 2,5 szklanki wody, pozostały sos sojowy, cebulę i resztę zmiażdżonego czosnku oraz imbir. Szczelnie przykryj, zapiekaj w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni przez 45 minut.

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z wodą i zagotuj. Dodaj rozmrożone warzywa i gotuj na małym ogniu kilka minut. Upieczone pulpety i warzywa w sosie podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej