
Składniki
2 sztuki
2 szklanki
1.5
2 łyżki
3 sztuki
1.5 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżka
null
1
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do mięsa dodaj Przyprawę Delikat, 1 łyżkę sosu sojowego, spirytus, imbir, posiekany czosnek i mąkę ziemniaczaną. Cebulę pokrój w kostkę - również dodaj do mięsa. Wyrób masę i uformuj pulpety.
Krok 2
W głębokim oleju rozgrzej mocno olej, uformowane pulpety włóż do koszyka do smażenia frytek i w ten sposób wstaw do gorącego oleju na 2 minuty. Wyjmij koszyczek, ułóż na ręczniku kuchennym tak, aby odsączyć tłuszcz.
Krok 3
Przygotuj rondel ze szczelną pokrywką. Włóż do niego kotlety, dodaj 2,5 szklanki wody, pozostały sos sojowy, cebulę i resztę zmiażdżonego czosnku oraz imbir. Szczelnie przykryj, zapiekaj w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni przez 45 minut.
Krok 4
Fix Knorr wymieszaj z wodą i zagotuj. Dodaj rozmrożone warzywa i gotuj na małym ogniu kilka minut. Upieczone pulpety i warzywa w sosie podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej