Chińskie pulpety wołowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chińskie pulpety wołowe

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

1

1.5

2 sztuki

3 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżeczka

1.5 łyżki

2 szklanki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mięsa dodaj Przyprawę Delikat, 1 łyżkę sosu sojowego, spirytus, imbir, posiekany czosnek i mąkę ziemniaczaną. Cebulę pokrój w kostkę - również dodaj do mięsa. Wyrób masę i uformuj pulpety.

Krok 2

W głębokim oleju rozgrzej mocno olej, uformowane pulpety włóż do koszyka do smażenia frytek i w ten sposób wstaw do gorącego oleju na 2 minuty. Wyjmij koszyczek, ułóż na ręczniku kuchennym tak, aby odsączyć tłuszcz.

Krok 3

Przygotuj rondel ze szczelną pokrywką. Włóż do niego kotlety, dodaj 2,5 szklanki wody, pozostały sos sojowy, cebulę i resztę zmiażdżonego czosnku oraz imbir. Szczelnie przykryj, zapiekaj w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni przez 45 minut.

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z wodą i zagotuj. Dodaj rozmrożone warzywa i gotuj na małym ogniu kilka minut. Upieczone pulpety i warzywa w sosie podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chińskie pulpety wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chińskie pulpety wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chińskie pulpety wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chińskie pulpety wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chińskie pulpety wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chińskie pulpety wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chińskie pulpety wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chińskie pulpety wołowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
21 osób ogląda przepis:
Pasta szynkowa
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej