Chińskie pulpety wołowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chińskie pulpety wołowe

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 szklanki

1.5

2 łyżki

3 sztuki

1.5 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżka

null

1

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mięsa dodaj Przyprawę Delikat, 1 łyżkę sosu sojowego, spirytus, imbir, posiekany czosnek i mąkę ziemniaczaną. Cebulę pokrój w kostkę - również dodaj do mięsa. Wyrób masę i uformuj pulpety.

Krok 2

W głębokim oleju rozgrzej mocno olej, uformowane pulpety włóż do koszyka do smażenia frytek i w ten sposób wstaw do gorącego oleju na 2 minuty. Wyjmij koszyczek, ułóż na ręczniku kuchennym tak, aby odsączyć tłuszcz.

Krok 3

Przygotuj rondel ze szczelną pokrywką. Włóż do niego kotlety, dodaj 2,5 szklanki wody, pozostały sos sojowy, cebulę i resztę zmiażdżonego czosnku oraz imbir. Szczelnie przykryj, zapiekaj w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni przez 45 minut.

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z wodą i zagotuj. Dodaj rozmrożone warzywa i gotuj na małym ogniu kilka minut. Upieczone pulpety i warzywa w sosie podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chińskie pulpety wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chińskie pulpety wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chińskie pulpety wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chińskie pulpety wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chińskie pulpety wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chińskie pulpety wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chińskie pulpety wołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chińskie pulpety wołowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej