Pikantne meksykańskie kotleciki z kukurydzą
średnie
4 osoby zapisały

Składniki
2 sztuki
0.5 szklanki
1 szklanka
3 łyżki
1 szczypta
3 łyżki
1 szczypta
3 łyżki
2 sztuki
750 gramów
0.75 łyżeczki
0.75 łyżeczki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekaj. Fasolę odsącz i rozgnieć widelcem.
Krok 2
Rozgrzej olej, zeszklij cebulę, dodaj czosnek i smaż przez chwilę.
Krok 3
Dorzuć fasolę oraz wszystkie przyprawy i wymieszaj. Odstaw do wystudzenia.
Krok 4
Mięso przełóż do miski, dodaj zimną wodę, dokładnie wyrób, po czym dodaj masę fasolową, tartą bułkę oraz kukurydzę i ponownie wyrób. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 5
Mięso podziel na 12 części i formuj okrągłe kotlety.
Krok 6
Obtocz je w mące i smaż na oleju przez 3-4 minuty, aby nabrały brązowego koloru.
Krok 7
Kotlety odsącz z tłuszczu i podawaj na gorącą z sałatką i sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

















