Pikantne meksykańskie kotleciki z kukurydzą
średnie
4 osoby zapisały

Składniki
2 sztuki
0.5 szklanki
1 szklanka
3 łyżki
1 szczypta
3 łyżki
1 szczypta
3 łyżki
2 sztuki
750 gramów
0.75 łyżeczki
0.75 łyżeczki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekaj. Fasolę odsącz i rozgnieć widelcem.
Krok 2
Rozgrzej olej, zeszklij cebulę, dodaj czosnek i smaż przez chwilę.
Krok 3
Dorzuć fasolę oraz wszystkie przyprawy i wymieszaj. Odstaw do wystudzenia.
Krok 4
Mięso przełóż do miski, dodaj zimną wodę, dokładnie wyrób, po czym dodaj masę fasolową, tartą bułkę oraz kukurydzę i ponownie wyrób. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 5
Mięso podziel na 12 części i formuj okrągłe kotlety.
Krok 6
Obtocz je w mące i smaż na oleju przez 3-4 minuty, aby nabrały brązowego koloru.
Krok 7
Kotlety odsącz z tłuszczu i podawaj na gorącą z sałatką i sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej