Pikantne meksykańskie kotleciki z kukurydzą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne meksykańskie kotleciki z kukurydzą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.5 szklanki

1 szklanka

3 łyżki

1 szczypta

3 łyżki

1 szczypta

3 łyżki

2 sztuki

750 gramów

0.75 łyżeczki

0.75 łyżeczki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj. Fasolę odsącz i rozgnieć widelcem.

Krok 2

Rozgrzej olej, zeszklij cebulę, dodaj czosnek i smaż przez chwilę.

Krok 3

Dorzuć fasolę oraz wszystkie przyprawy i wymieszaj. Odstaw do wystudzenia.

Krok 4

Mięso przełóż do miski, dodaj zimną wodę, dokładnie wyrób, po czym dodaj masę fasolową, tartą bułkę oraz kukurydzę i ponownie wyrób. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 5

Mięso podziel na 12 części i formuj okrągłe kotlety.

Krok 6

Obtocz je w mące i smaż na oleju przez 3-4 minuty, aby nabrały brązowego koloru.

Krok 7

Kotlety odsącz z tłuszczu i podawaj na gorącą z sałatką i sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne meksykańskie kotleciki z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne meksykańskie kotleciki z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne meksykańskie kotleciki z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne meksykańskie kotleciki z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne meksykańskie kotleciki z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne meksykańskie kotleciki z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne meksykańskie kotleciki z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne meksykańskie kotleciki z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej