Pikantne meksykańskie kotleciki z kukurydzą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne meksykańskie kotleciki z kukurydzą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.5 szklanki

1 szklanka

3 łyżki

1 szczypta

3 łyżki

1 szczypta

3 łyżki

2 sztuki

750 gramów

0.75 łyżeczki

0.75 łyżeczki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj. Fasolę odsącz i rozgnieć widelcem.

Krok 2

Rozgrzej olej, zeszklij cebulę, dodaj czosnek i smaż przez chwilę.

Krok 3

Dorzuć fasolę oraz wszystkie przyprawy i wymieszaj. Odstaw do wystudzenia.

Krok 4

Mięso przełóż do miski, dodaj zimną wodę, dokładnie wyrób, po czym dodaj masę fasolową, tartą bułkę oraz kukurydzę i ponownie wyrób. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 5

Mięso podziel na 12 części i formuj okrągłe kotlety.

Krok 6

Obtocz je w mące i smaż na oleju przez 3-4 minuty, aby nabrały brązowego koloru.

Krok 7

Kotlety odsącz z tłuszczu i podawaj na gorącą z sałatką i sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne meksykańskie kotleciki z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne meksykańskie kotleciki z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne meksykańskie kotleciki z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne meksykańskie kotleciki z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne meksykańskie kotleciki z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne meksykańskie kotleciki z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne meksykańskie kotleciki z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne meksykańskie kotleciki z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej