Pikantne meksykańskie kotleciki z kukurydzą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne meksykańskie kotleciki z kukurydzą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.5 szklanki

1 szklanka

3 łyżki

1 szczypta

3 łyżki

1 szczypta

3 łyżki

2 sztuki

750 gramów

0.75 łyżeczki

0.75 łyżeczki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj. Fasolę odsącz i rozgnieć widelcem.

Krok 2

Rozgrzej olej, zeszklij cebulę, dodaj czosnek i smaż przez chwilę.

Krok 3

Dorzuć fasolę oraz wszystkie przyprawy i wymieszaj. Odstaw do wystudzenia.

Krok 4

Mięso przełóż do miski, dodaj zimną wodę, dokładnie wyrób, po czym dodaj masę fasolową, tartą bułkę oraz kukurydzę i ponownie wyrób. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 5

Mięso podziel na 12 części i formuj okrągłe kotlety.

Krok 6

Obtocz je w mące i smaż na oleju przez 3-4 minuty, aby nabrały brązowego koloru.

Krok 7

Kotlety odsącz z tłuszczu i podawaj na gorącą z sałatką i sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne meksykańskie kotleciki z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne meksykańskie kotleciki z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne meksykańskie kotleciki z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne meksykańskie kotleciki z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne meksykańskie kotleciki z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne meksykańskie kotleciki z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne meksykańskie kotleciki z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne meksykańskie kotleciki z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej