Zupa meksykańska przepis – Zobacz na przepisy.pl

Zupa meksykańska

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

3 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

500 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso usmaż z cebulą.

Krok 2

Przełóż do garnka, zalej litrem wody, dodaj 2 kostki Rosół z kury Knorr i gotuj około 30 minut.

Krok 3

Kolejno dodaj soję, fasolę, kukurydzę i majeranek i dolej wodę, by wszystkie składniki były przykryte. Gotuj jeszcze 15 minut.

Krok 4

Na koniec dopraw czosnkiem, ziołami, solą i pieprzem oraz dodaj koncentrat pomidorowy.

pasibrzuch

Dobra rada:

Produkty sojowe są bardzo popularne wśród wegan i wegetarian. Tofu, tempeh czy mleko sojowe to wartościowe źródła białka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
9 osób ogląda przepis:
Roladki z szynki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa meksykańskaZupa meksykańska

Zupa meksykańska z tego przepisu charakteryzuje się doskonałym połączeniem składników. Z cebulą i fasolą łączy się słodka kukurydza konserwowa. Potrawę przygotowuje się na smażonym mięsie mielonym, następnie przekłada się je do garnka i zalewa litrem wody z dodatkiem dwóch kostek rosołowych. Gotuj całość do momentu, w którym smaki się przenikną. Dopiero do tak przyrządzonego wywaru wrzucaj warzywa. Nie bez znaczenia jest kolejność ich dodawania. Aby zupa wyszła idealnie, koniecznie wykorzystaj kolejność podaną w trzecim kroku tego przepisu. Jeśli masz ochotę go nieco urozmaicić, wkrój do zupy marchew i paprykę (najefektowniej będzie prezentował się miks zielonej, czerwonej i żółtej). Gotową potrawę dopraw ziołami prowansalskimi, jeśli jednak zależy Ci na intensywniejszym smaku, użyj niewielkiej ilości chili. Sprawdzi się również pieprz czarny – warto wykorzystać ten w ziarenkach. Dodaj go w momencie wrzucania pierwszych warzyw. Do zupy odpowiedni będzie ugotowany wcześniej ryż lub dowolny rodzaj pieczywa. Zobacz nasz przepis i ugotuj smaczną zupę.