
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
3 sztuki
2 łyżki
2 sztuki
500 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso usmaż z cebulą.
Krok 2
Przełóż do garnka, zalej litrem wody, dodaj 2 kostki Rosół z kury Knorr i gotuj około 30 minut.
Krok 3
Kolejno dodaj soję, fasolę, kukurydzę i majeranek i dolej wodę, by wszystkie składniki były przykryte. Gotuj jeszcze 15 minut.
Krok 4
Na koniec dopraw czosnkiem, ziołami, solą i pieprzem oraz dodaj koncentrat pomidorowy.

Dobra rada:
Produkty sojowe są bardzo popularne wśród wegan i wegetarian. Tofu, tempeh czy mleko sojowe to wartościowe źródła białka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa meksykańska
Zupa meksykańska z tego przepisu charakteryzuje się doskonałym połączeniem składników. Z cebulą i fasolą łączy się słodka kukurydza konserwowa. Potrawę przygotowuje się na smażonym mięsie mielonym, następnie przekłada się je do garnka i zalewa litrem wody z dodatkiem dwóch kostek rosołowych. Gotuj całość do momentu, w którym smaki się przenikną. Dopiero do tak przyrządzonego wywaru wrzucaj warzywa. Nie bez znaczenia jest kolejność ich dodawania. Aby zupa wyszła idealnie, koniecznie wykorzystaj kolejność podaną w trzecim kroku tego przepisu. Jeśli masz ochotę go nieco urozmaicić, wkrój do zupy marchew i paprykę (najefektowniej będzie prezentował się miks zielonej, czerwonej i żółtej). Gotową potrawę dopraw ziołami prowansalskimi, jeśli jednak zależy Ci na intensywniejszym smaku, użyj niewielkiej ilości chili. Sprawdzi się również pieprz czarny – warto wykorzystać ten w ziarenkach. Dodaj go w momencie wrzucania pierwszych warzyw. Do zupy odpowiedni będzie ugotowany wcześniej ryż lub dowolny rodzaj pieczywa. Zobacz nasz przepis i ugotuj smaczną zupę.