
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
3 sztuki
2 łyżki
2 sztuki
500 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso usmaż z cebulą.
Krok 2
Przełóż do garnka, zalej litrem wody, dodaj 2 kostki Rosół z kury Knorr i gotuj około 30 minut.
Krok 3
Kolejno dodaj soję, fasolę, kukurydzę i majeranek i dolej wodę, by wszystkie składniki były przykryte. Gotuj jeszcze 15 minut.
Krok 4
Na koniec dopraw czosnkiem, ziołami, solą i pieprzem oraz dodaj koncentrat pomidorowy.

Dobra rada:
Produkty sojowe są bardzo popularne wśród wegan i wegetarian. Tofu, tempeh czy mleko sojowe to wartościowe źródła białka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa meksykańska
Zupa meksykańska z tego przepisu charakteryzuje się doskonałym połączeniem składników. Z cebulą i fasolą łączy się słodka kukurydza konserwowa. Potrawę przygotowuje się na smażonym mięsie mielonym, następnie przekłada się je do garnka i zalewa litrem wody z dodatkiem dwóch kostek rosołowych. Gotuj całość do momentu, w którym smaki się przenikną. Dopiero do tak przyrządzonego wywaru wrzucaj warzywa. Nie bez znaczenia jest kolejność ich dodawania. Aby zupa wyszła idealnie, koniecznie wykorzystaj kolejność podaną w trzecim kroku tego przepisu. Jeśli masz ochotę go nieco urozmaicić, wkrój do zupy marchew i paprykę (najefektowniej będzie prezentował się miks zielonej, czerwonej i żółtej). Gotową potrawę dopraw ziołami prowansalskimi, jeśli jednak zależy Ci na intensywniejszym smaku, użyj niewielkiej ilości chili. Sprawdzi się również pieprz czarny – warto wykorzystać ten w ziarenkach. Dodaj go w momencie wrzucania pierwszych warzyw. Do zupy odpowiedni będzie ugotowany wcześniej ryż lub dowolny rodzaj pieczywa. Zobacz nasz przepis i ugotuj smaczną zupę.

































