Ogórkowa

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

228

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

3 sztuki

6 sztuk

200 gramów

100 gramów

1 sztuka

2 sztuki

3 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka wlewam 3 litry wody dodaje pokrojone w kostkę ziemniaki. Marchew obieram i trę na tarce dodaje włoszczyznę czyli seler w całości ( połówka ) i por w całości potem to wyciągnę.

Krok 2

Dodaję listek laurowy i ziele angielskie. Wkładam udko z kurczaka gotuje na małym ogniu.Biorę w palce przyprawę w Mini kostkach Pietruszka Knorr i kruszę do zupy . Kiedy się już trochę podgotuje zupa dodaje rosół z kury Knorr.

Krok 3

Ogórki trę na tarce dodaje je 30 minut przed końcem gotowania zupy . Potem podaje na gorąco

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ogórkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Puree z bobu
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - OgórkowaOgórkowa

Zupa ogórkowa sprawdza się jako pyszne danie zimą i latem. Możesz podawać ją na gorąco ze świeżym pieczywem, grzankami czosnkowymi czy w chlebie. Tak zaserwowana z pewnością skusi wyglądem. Na lato polecamy wersję nieco wystudzoną, która na pewno nie straci swojego wyjątkowego smaku. Podstawą zupy jest wywar warzywny lub mięsny. Obydwa z łatwością przygotujesz samodzielnie. Wystarczy wykorzystać na przykład: udko z kurczaka lub kawałek wołowiny oraz świeżą włoszczyznę: selera, pora, marchewkę i pietruszkę. Ugotowane w całości dadzą bardzo wyrazisty bulion. Później z warzyw możesz przyrządzić sałatkę lub pokroić je w kostkę i dodać do zupy ogórkowej. Udko z kurczaka świetnie sprawdzi się też jako mięsna przekąska czy element drugiego dania. Jeśli chcesz urozmaicić wygląd potrawy, zetrzyj marchewkę na grubych oczkach. Ziemniaki sprawią, że zupa stanie się gęstsza. Jeśli wolisz, zastąp je ryżem. Nie zapomnij o kwaśnych ogórkach kiszonych. Żeby nie straciły swojego wyraźnego smaku, dodaj je pod koniec gotowania. Przypraw według gustu. Polecamy: koperek, lubczyk i pietruszkę.