Wiosenna zupa koperkowa na rosole – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenna zupa koperkowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
20 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

100 gramów

null

2 łyżki

2 pęczki

0.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bulion Knorr rozpuść w wodzie i podgrzej na małym ogniu.

Krok 2

Koperek umyj, osusz, posiekaj i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu, przełóż do zupy, zagotuj.

Krok 3

Śmietanę rozprowadź razem z odrobiną mąki i wywaru, rozmieszaj, dodaj do potrawy.

Krok 4

Gotuj chwilkę, cały czas mieszając, aż zupa nieco zgęstnieje. Dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenna zupa koperkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenna zupa koperkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenna zupa koperkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenna zupa koperkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenna zupa koperkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenna zupa koperkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenna zupa koperkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenna zupa koperkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej