Wiosenna zupa koperkowa na rosole – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenna zupa koperkowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

18 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

100 gramów

null

2 łyżki

2 pęczki

0.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bulion Knorr rozpuść w wodzie i podgrzej na małym ogniu.

Krok 2

Koperek umyj, osusz, posiekaj i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu, przełóż do zupy, zagotuj.

Krok 3

Śmietanę rozprowadź razem z odrobiną mąki i wywaru, rozmieszaj, dodaj do potrawy.

Krok 4

Gotuj chwilkę, cały czas mieszając, aż zupa nieco zgęstnieje. Dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenna zupa koperkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenna zupa koperkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenna zupa koperkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenna zupa koperkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenna zupa koperkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenna zupa koperkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenna zupa koperkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenna zupa koperkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej