
Składniki
null
100 gramów
null
2 łyżki
2 pęczki
0.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bulion Knorr rozpuść w wodzie i podgrzej na małym ogniu.
Krok 2
Koperek umyj, osusz, posiekaj i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu, przełóż do zupy, zagotuj.
Krok 3
Śmietanę rozprowadź razem z odrobiną mąki i wywaru, rozmieszaj, dodaj do potrawy.
Krok 4
Gotuj chwilkę, cały czas mieszając, aż zupa nieco zgęstnieje. Dopraw do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej