Składniki
null
100 gramów
null
2 łyżki
2 pęczki
0.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bulion Knorr rozpuść w wodzie i podgrzej na małym ogniu.
Krok 2
Koperek umyj, osusz, posiekaj i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu, przełóż do zupy, zagotuj.
Krok 3
Śmietanę rozprowadź razem z odrobiną mąki i wywaru, rozmieszaj, dodaj do potrawy.
Krok 4
Gotuj chwilkę, cały czas mieszając, aż zupa nieco zgęstnieje. Dopraw do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej