
Składniki
null
100 gramów
null
2 łyżki
2 pęczki
0.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bulion Knorr rozpuść w wodzie i podgrzej na małym ogniu.
Krok 2
Koperek umyj, osusz, posiekaj i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu, przełóż do zupy, zagotuj.
Krok 3
Śmietanę rozprowadź razem z odrobiną mąki i wywaru, rozmieszaj, dodaj do potrawy.
Krok 4
Gotuj chwilkę, cały czas mieszając, aż zupa nieco zgęstnieje. Dopraw do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej