Augustowski zabielany barszcz grzybowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Augustowski zabielany barszcz grzybowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

60 gramów

null

1 szklanka

null

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby umyj dokładnie, zalej wodą i odstaw na całą noc lub przynajmniej na kilka godzin.

Krok 2

Po tym czasie ugotuj je w tej samej wodzie do momentu gdy zmiękną.

Krok 3

Po 20 minutach dodaj pokrojoną w kostkę włoszczyznę i ćwiartki cebuli.

Krok 4

Przecedź przez sito, grzyby pokrój i włóż z powrotem do zupy.

Krok 5

Podbij śmietaną i dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Augustowski zabielany barszcz grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Augustowski zabielany barszcz grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Augustowski zabielany barszcz grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Augustowski zabielany barszcz grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Augustowski zabielany barszcz grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Augustowski zabielany barszcz grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Augustowski zabielany barszcz grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Augustowski zabielany barszcz grzybowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
62 osoby oglądają przepis:
Bananowiec
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej