Augustowski zabielany barszcz grzybowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Augustowski zabielany barszcz grzybowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

60 gramów

null

1 szklanka

null

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby umyj dokładnie, zalej wodą i odstaw na całą noc lub przynajmniej na kilka godzin.

Krok 2

Po tym czasie ugotuj je w tej samej wodzie do momentu gdy zmiękną.

Krok 3

Po 20 minutach dodaj pokrojoną w kostkę włoszczyznę i ćwiartki cebuli.

Krok 4

Przecedź przez sito, grzyby pokrój i włóż z powrotem do zupy.

Krok 5

Podbij śmietaną i dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Augustowski zabielany barszcz grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Augustowski zabielany barszcz grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Augustowski zabielany barszcz grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Augustowski zabielany barszcz grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Augustowski zabielany barszcz grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Augustowski zabielany barszcz grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Augustowski zabielany barszcz grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Augustowski zabielany barszcz grzybowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ciasto kawowe z bezami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej