Augustowski zabielany barszcz grzybowy przepis – Zobacz na przepisy.pl

Augustowski zabielany barszcz grzybowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

60 gramów

null

1 szklanka

null

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby umyj dokładnie, zalej wodą i odstaw na całą noc lub przynajmniej na kilka godzin.

Krok 2

Po tym czasie ugotuj je w tej samej wodzie do momentu gdy zmiękną.

Krok 3

Po 20 minutach dodaj pokrojoną w kostkę włoszczyznę i ćwiartki cebuli.

Krok 4

Przecedź przez sito, grzyby pokrój i włóż z powrotem do zupy.

Krok 5

Podbij śmietaną i dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Augustowski zabielany barszcz grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Augustowski zabielany barszcz grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Augustowski zabielany barszcz grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Augustowski zabielany barszcz grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Augustowski zabielany barszcz grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Augustowski zabielany barszcz grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Augustowski zabielany barszcz grzybowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kremowa zupa z dyni
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej