Składniki
1 sztuka
60 gramów
null
1 szklanka
null
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby umyj dokładnie, zalej wodą i odstaw na całą noc lub przynajmniej na kilka godzin.
Krok 2
Po tym czasie ugotuj je w tej samej wodzie do momentu gdy zmiękną.
Krok 3
Po 20 minutach dodaj pokrojoną w kostkę włoszczyznę i ćwiartki cebuli.
Krok 4
Przecedź przez sito, grzyby pokrój i włóż z powrotem do zupy.
Krok 5
Podbij śmietaną i dokładnie wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej