Grillowany kurczak w pięciu smakach

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

5

87 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

70 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka pokrój na mniejsze kawałki.

Grillowany kurczak w pięciu smakach - Krok 1

Krok 2

Przyprawę Knorr wymieszaj z olejem oraz przyprawą 5 smaków. Aby wzbogacić orientalny smak mięsa, dodaj do marynaty 2 łyżki jasnego sosu sojowego.

Grillowany kurczak w pięciu smakach - Krok 2

Krok 3

Natrzyj dokładnie mięso i odstaw na co najmniej 20 minut.

Grillowany kurczak w pięciu smakach - Krok 3

Krok 4

Smaż kurczaka na grillu po 4-6 minut z każdej strony, aby był miękki i soczysty.

Grillowany kurczak w pięciu smakach - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przyprawa do złotego kurczaka Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Grillowany kurczak w pięciu smakachGrillowany kurczak w pięciu smakach

Ciemny od przypraw, pobudzający kubki smakowe, kusząco przypieczony kurczak na delikatnym ryżu to danie idealne. Prosty i pełne orientalnych aromatów pomysł na rodzinny obiad lub spotkanie w gronie znajomych. Poznaj nasz przepis na grillowanego kurczaka w pięciu smakach, który zachwyci najbardziej wybredne podniebienia. Sekret wyśmienitego kurczaka tkwi w jego aromatycznej marynacie. Żeby ją przygotować potrzebujesz przyprawy Knorr, przyprawy 5 smaków oraz oleju. Dodaj do niej jasnego sosu sojowego, a mięso będzie przyprawione optymalnie. Pamiętaj, aby mięso marynowało się co najmniej 20 minut. Następnie smaż je na patelni grillowej po 4-6 minut z każdej strony. Soczystego i miękkiego kurczaka podawaj z sypkim ryżem. Żeby ozdobić to danie i dodać mu świeżości, posyp je posiekaną kolendrą lub pietruszką. Pycha!