Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
2 łyżki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka pokrój na mniejsze kawałki.
Krok 2
Przyprawę Knorr wymieszaj z olejem oraz przyprawą 5 smaków. Aby wzbogacić orientalny smak mięsa, dodaj do marynaty 2 łyżki jasnego sosu sojowego.
Krok 3
Natrzyj dokładnie mięso i odstaw na co najmniej 20 minut.
Krok 4
Smaż kurczaka na grillu po 4-6 minut z każdej strony, aby był miękki i soczysty.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Grillowany kurczak w pięciu smakach
Ciemny od przypraw, pobudzający kubki smakowe, kusząco przypieczony kurczak na delikatnym ryżu to danie idealne. Prosty i pełne orientalnych aromatów pomysł na rodzinny obiad lub spotkanie w gronie znajomych. Poznaj nasz przepis na grillowanego kurczaka w pięciu smakach, który zachwyci najbardziej wybredne podniebienia. Sekret wyśmienitego kurczaka tkwi w jego aromatycznej marynacie. Żeby ją przygotować potrzebujesz przyprawy Knorr, przyprawy 5 smaków oraz oleju. Dodaj do niej jasnego sosu sojowego, a mięso będzie przyprawione optymalnie. Pamiętaj, aby mięso marynowało się co najmniej 20 minut. Następnie smaż je na patelni grillowej po 4-6 minut z każdej strony. Soczystego i miękkiego kurczaka podawaj z sypkim ryżem. Żeby ozdobić to danie i dodać mu świeżości, posyp je posiekaną kolendrą lub pietruszką. Pycha!