
Składniki
4 łyżki
1 opakowanie
4 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka pokrój na mniejsze kawałki.

Krok 2
Przyprawę Knorr wymieszaj z olejem oraz przyprawą 5 smaków. Aby wzbogacić orientalny smak mięsa, dodaj do marynaty 2 łyżki jasnego sosu sojowego.

Krok 3
Natrzyj dokładnie mięso i odstaw na co najmniej 20 minut.

Krok 4
Smaż kurczaka na grillu po 4-6 minut z każdej strony, aby był miękki i soczysty.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Grillowany kurczak w pięciu smakach
Ciemny od przypraw, pobudzający kubki smakowe, kusząco przypieczony kurczak na delikatnym ryżu to danie idealne. Prosty i pełne orientalnych aromatów pomysł na rodzinny obiad lub spotkanie w gronie znajomych. Poznaj nasz przepis na grillowanego kurczaka w pięciu smakach, który zachwyci najbardziej wybredne podniebienia. Sekret wyśmienitego kurczaka tkwi w jego aromatycznej marynacie. Żeby ją przygotować potrzebujesz przyprawy Knorr, przyprawy 5 smaków oraz oleju. Dodaj do niej jasnego sosu sojowego, a mięso będzie przyprawione optymalnie. Pamiętaj, aby mięso marynowało się co najmniej 20 minut. Następnie smaż je na patelni grillowej po 4-6 minut z każdej strony. Soczystego i miękkiego kurczaka podawaj z sypkim ryżem. Żeby ozdobić to danie i dodać mu świeżości, posyp je posiekaną kolendrą lub pietruszką. Pycha!


































