Grillowany kurczak w pięciu smakach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowany kurczak w pięciu smakach

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

5

heart
103 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

92 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 opakowanie

4 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka pokrój na mniejsze kawałki.

Grillowany kurczak w pięciu smakach - Krok 1

Krok 2

Przyprawę Knorr wymieszaj z olejem oraz przyprawą 5 smaków. Aby wzbogacić orientalny smak mięsa, dodaj do marynaty 2 łyżki jasnego sosu sojowego.

Grillowany kurczak w pięciu smakach - Krok 2

Krok 3

Natrzyj dokładnie mięso i odstaw na co najmniej 20 minut.

Grillowany kurczak w pięciu smakach - Krok 3

Krok 4

Smaż kurczaka na grillu po 4-6 minut z każdej strony, aby był miękki i soczysty.

Grillowany kurczak w pięciu smakach - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowany kurczak w pięciu smakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowany kurczak w pięciu smakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowany kurczak w pięciu smakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowany kurczak w pięciu smakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowany kurczak w pięciu smakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowany kurczak w pięciu smakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowany kurczak w pięciu smakach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowany kurczak w pięciu smakach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Grillowany kurczak w pięciu smakachGrillowany kurczak w pięciu smakach

Ciemny od przypraw, pobudzający kubki smakowe, kusząco przypieczony kurczak na delikatnym ryżu to danie idealne. Prosty i pełne orientalnych aromatów pomysł na rodzinny obiad lub spotkanie w gronie znajomych. Poznaj nasz przepis na grillowanego kurczaka w pięciu smakach, który zachwyci najbardziej wybredne podniebienia. Sekret wyśmienitego kurczaka tkwi w jego aromatycznej marynacie. Żeby ją przygotować potrzebujesz przyprawy Knorr, przyprawy 5 smaków oraz oleju. Dodaj do niej jasnego sosu sojowego, a mięso będzie przyprawione optymalnie. Pamiętaj, aby mięso marynowało się co najmniej 20 minut. Następnie smaż je na patelni grillowej po 4-6 minut z każdej strony. Soczystego i miękkiego kurczaka podawaj z sypkim ryżem. Żeby ozdobić to danie i dodać mu świeżości, posyp je posiekaną kolendrą lub pietruszką. Pycha!