Dorsz, karmazyn, morszczuk lub dorada po mazursku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

70 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

40 gramów

35 gramów

2 łyżki

400 gramów

40 mililitrów

1 sztuka

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety włóż do torebki polietylenowej i zwiąż tak, aby nie dostała się woda. Następnie rozmroź w wodzie w temperaturze do 18 stopni.

Krok 2

Rozmrożone filety pokrój na porcje, opłucz, osusz i skrop sokiem z cytryny.

Krok 3

Posyp przyprawami i pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.

Krok 4

Oprósz mąką i podsmaż z obu stron.

Krok 5

Jabłka umyj, obierz, przekrój na pół, usuń gniazda nasienne, a następnie zetrzyj na tarce.

Krok 6

Połącz ze śmietaną, koncentratem pomidorowym i żółtkiem.

Krok 7

Dodaj opłukane rodzynki i dopraw. Zalej rybę i zapiecz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorsz, karmazyn, morszczuk lub dorada po mazursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorsz, karmazyn, morszczuk lub dorada po mazursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorsz, karmazyn, morszczuk lub dorada po mazursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorsz, karmazyn, morszczuk lub dorada po mazursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorsz, karmazyn, morszczuk lub dorada po mazursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorsz, karmazyn, morszczuk lub dorada po mazursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorsz, karmazyn, morszczuk lub dorada po mazursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
15 osób ogląda przepis:
Carbonara z cukinią
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej