Dorsz, karmazyn, morszczuk lub dorada po mazursku
łatwe
5 osób zapisało

Składniki
1 szczypta
70 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
40 gramów
35 gramów
2 łyżki
400 gramów
40 mililitrów
1 sztuka
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety włóż do torebki polietylenowej i zwiąż tak, aby nie dostała się woda. Następnie rozmroź w wodzie w temperaturze do 18 stopni.
Krok 2
Rozmrożone filety pokrój na porcje, opłucz, osusz i skrop sokiem z cytryny.
Krok 3
Posyp przyprawami i pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.
Krok 4
Oprósz mąką i podsmaż z obu stron.
Krok 5
Jabłka umyj, obierz, przekrój na pół, usuń gniazda nasienne, a następnie zetrzyj na tarce.
Krok 6
Połącz ze śmietaną, koncentratem pomidorowym i żółtkiem.
Krok 7
Dodaj opłukane rodzynki i dopraw. Zalej rybę i zapiecz.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej