
Składniki
1 sztuka
15 mililitrów
1 sztuka
1 szczypta
250 mililitrów
20 dekagramów
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wodę, mleko, jajko, sól i mąkę mieszkamy razem. Gdy uzyskamy idealne ciasto na naleśniki, odkładamy je na 20min. Następnie smażymy,
Krok 2
W tym czasie kroimy i podsmażamy cebulkę na osobnej patelni. Dodajemy pasztet i smażymy na małym gazie do połączenia składników.
Krok 3
Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem. Naleśniki faszerujemy pasztetem i zawijamy. Układamy w naczyniu i pieczemy ok 15-20min w temp. 180-200 stopni. Wierzch można posypać tartym, żółtym serem. Smacznego.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej