Naleśniki z pasztetem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z pasztetem

Autor: nektar

ratingratingratingratingrating

6

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

57 osób wydrukowało

Pobierz pdf

56 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

15 mililitrów

1 sztuka

1 szczypta

250 mililitrów

20 dekagramów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wodę, mleko, jajko, sól i mąkę mieszkamy razem. Gdy uzyskamy idealne ciasto na naleśniki, odkładamy je na 20min. Następnie smażymy,

Krok 2

W tym czasie kroimy i podsmażamy cebulkę na osobnej patelni. Dodajemy pasztet i smażymy na małym gazie do połączenia składników.

Krok 3

Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem. Naleśniki faszerujemy pasztetem i zawijamy. Układamy w naczyniu i pieczemy ok 15-20min w temp. 180-200 stopni. Wierzch można posypać tartym, żółtym serem. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z pasztetem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z pasztetem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z pasztetem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z pasztetem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z pasztetem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z pasztetem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z pasztetem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z pasztetem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej