Naleśniki z pasztetem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z pasztetem

Autor: nektar

ratingratingratingratingrating

6

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

57 osób wydrukowało

Pobierz pdf

57 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

15 mililitrów

1 sztuka

1 szczypta

250 mililitrów

20 dekagramów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wodę, mleko, jajko, sól i mąkę mieszkamy razem. Gdy uzyskamy idealne ciasto na naleśniki, odkładamy je na 20min. Następnie smażymy,

Krok 2

W tym czasie kroimy i podsmażamy cebulkę na osobnej patelni. Dodajemy pasztet i smażymy na małym gazie do połączenia składników.

Krok 3

Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem. Naleśniki faszerujemy pasztetem i zawijamy. Układamy w naczyniu i pieczemy ok 15-20min w temp. 180-200 stopni. Wierzch można posypać tartym, żółtym serem. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z pasztetem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z pasztetem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z pasztetem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z pasztetem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z pasztetem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z pasztetem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z pasztetem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z pasztetem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej