
Składniki
1 sztuka
null
6 sztuk
null
null
500 gramów
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Groch wypłucz w wodzie, zalej i odstaw na noc.
Krok 2
Ugotuj nie zmieniając wody, gdy zmięknie, dodaj szczyptę soli pod koniec gotowania.
Krok 3
Grzyby również wcześniej namoczone ugotuj osobno.
Krok 4
Kapustę poszatkuj, zalej ugotowanymi grzybami wraz z wywarem i duś do miękkości.
Krok 5
Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na tłuszczu.
Krok 6
Wymieszaj z kapustą, dodaj ugotowany groch. Dopraw do smaku i tradycyjną kapustę grochem możesz rozkładać na talerze.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej




























