
Składniki
1 sztuka
null
6 sztuk
null
null
500 gramów
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Groch wypłucz w wodzie, zalej i odstaw na noc.
Krok 2
Ugotuj nie zmieniając wody, gdy zmięknie, dodaj szczyptę soli pod koniec gotowania.
Krok 3
Grzyby również wcześniej namoczone ugotuj osobno.
Krok 4
Kapustę poszatkuj, zalej ugotowanymi grzybami wraz z wywarem i duś do miękkości.
Krok 5
Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na tłuszczu.
Krok 6
Wymieszaj z kapustą, dodaj ugotowany groch. Dopraw do smaku i tradycyjną kapustę grochem możesz rozkładać na talerze.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej