Tradycyjna kapusta z grochem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tradycyjna kapusta z grochem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

6 sztuk

null

null

500 gramów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Groch wypłucz w wodzie, zalej i odstaw na noc.

Krok 2

Ugotuj nie zmieniając wody, gdy zmięknie, dodaj szczyptę soli pod koniec gotowania.

Krok 3

Grzyby również wcześniej namoczone ugotuj osobno.

Krok 4

Kapustę poszatkuj, zalej ugotowanymi grzybami wraz z wywarem i duś do miękkości.

Krok 5

Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na tłuszczu.

Krok 6

Wymieszaj z kapustą, dodaj ugotowany groch. Dopraw do smaku i tradycyjną kapustę grochem możesz rozkładać na talerze.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tradycyjna kapusta z grochem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tradycyjna kapusta z grochem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tradycyjna kapusta z grochem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tradycyjna kapusta z grochem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tradycyjna kapusta z grochem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tradycyjna kapusta z grochem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tradycyjna kapusta z grochem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tradycyjna kapusta z grochem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej