
Składniki
1 sztuka
null
6 sztuk
null
null
500 gramów
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Groch wypłucz w wodzie, zalej i odstaw na noc.
Krok 2
Ugotuj nie zmieniając wody, gdy zmięknie, dodaj szczyptę soli pod koniec gotowania.
Krok 3
Grzyby również wcześniej namoczone ugotuj osobno.
Krok 4
Kapustę poszatkuj, zalej ugotowanymi grzybami wraz z wywarem i duś do miękkości.
Krok 5
Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na tłuszczu.
Krok 6
Wymieszaj z kapustą, dodaj ugotowany groch. Dopraw do smaku i tradycyjną kapustę grochem możesz rozkładać na talerze.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej