Mieso po francusku przepis – Zobacz na przepisy.pl

Mieso po francusku

Autor: marzena

ratingratingratingratingrating

2

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1.5 kilograma

600 gramów

4 sztuki

300 gramów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso powinno być troszkę tłuste, kroimy je w paski o grubości dwóch palców-cienko. Wykładamy dno blachy(rozmiar piekarnika). Posolić i popieprzyć.

Krok 2

Na warstwę mięsa rozłożyć warstwę cebuli pokrojonej w paseczki.

Krok 3

Na warstwę cebuli ułożyć ziemniaki pokrojone w plasterki grubości ok. 1 cm. Posolić i popieprzyć.

Krok 4

Na warstwę ziemniaków ułożyć pokrojone w grube plastry pieczarki.

Krok 5

Całość polać równo majonezem i posypać startym serem.

Krok 6

Piec w piekarniku nagrzanym do 180-200 stopni około godzinę.

Krok 7

Danie jest gotowe gdy woda wyparyje i lekko się przypiecze. Podawac na goraco. Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mieso po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mieso po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mieso po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mieso po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mieso po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mieso po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mieso po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej