
Składniki
1.5 kilograma
4 sztuki
600 gramów
300 gramów
1 szklanka
800 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso powinno być troszkę tłuste, kroimy je w paski o grubości dwóch palców-cienko. Wykładamy dno blachy(rozmiar piekarnika). Posolić i popieprzyć.
Krok 2
Na warstwę mięsa rozłożyć warstwę cebuli pokrojonej w paseczki.
Krok 3
Na warstwę cebuli ułożyć ziemniaki pokrojone w plasterki grubości ok. 1 cm. Posolić i popieprzyć.
Krok 4
Na warstwę ziemniaków ułożyć pokrojone w grube plastry pieczarki.
Krok 5
Całość polać równo majonezem i posypać startym serem.
Krok 6
Piec w piekarniku nagrzanym do 180-200 stopni około godzinę.
Krok 7
Danie jest gotowe gdy woda wyparyje i lekko się przypiecze. Podawac na goraco. Smacznego
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej