Mieso po francusku

Autor: marzena

ratingratingratingratingrating

2

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1.5 kilograma

600 gramów

4 sztuki

300 gramów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso powinno być troszkę tłuste, kroimy je w paski o grubości dwóch palców-cienko. Wykładamy dno blachy(rozmiar piekarnika). Posolić i popieprzyć.

Krok 2

Na warstwę mięsa rozłożyć warstwę cebuli pokrojonej w paseczki.

Krok 3

Na warstwę cebuli ułożyć ziemniaki pokrojone w plasterki grubości ok. 1 cm. Posolić i popieprzyć.

Krok 4

Na warstwę ziemniaków ułożyć pokrojone w grube plastry pieczarki.

Krok 5

Całość polać równo majonezem i posypać startym serem.

Krok 6

Piec w piekarniku nagrzanym do 180-200 stopni około godzinę.

Krok 7

Danie jest gotowe gdy woda wyparyje i lekko się przypiecze. Podawac na goraco. Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mieso po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mieso po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mieso po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mieso po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mieso po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mieso po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mieso po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej