Mieso po francusku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mieso po francusku

Autor: marzena

ratingratingratingratingrating

3

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

66 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

4 sztuki

600 gramów

300 gramów

1 szklanka

800 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso powinno być troszkę tłuste, kroimy je w paski o grubości dwóch palców-cienko. Wykładamy dno blachy(rozmiar piekarnika). Posolić i popieprzyć.

Krok 2

Na warstwę mięsa rozłożyć warstwę cebuli pokrojonej w paseczki.

Krok 3

Na warstwę cebuli ułożyć ziemniaki pokrojone w plasterki grubości ok. 1 cm. Posolić i popieprzyć.

Krok 4

Na warstwę ziemniaków ułożyć pokrojone w grube plastry pieczarki.

Krok 5

Całość polać równo majonezem i posypać startym serem.

Krok 6

Piec w piekarniku nagrzanym do 180-200 stopni około godzinę.

Krok 7

Danie jest gotowe gdy woda wyparyje i lekko się przypiecze. Podawac na goraco. Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mieso po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mieso po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mieso po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mieso po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mieso po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mieso po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mieso po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mieso po francusku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Bulion drobiowy
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej