
Składniki
1.5 kilograma
4 sztuki
600 gramów
300 gramów
1 szklanka
800 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso powinno być troszkę tłuste, kroimy je w paski o grubości dwóch palców-cienko. Wykładamy dno blachy(rozmiar piekarnika). Posolić i popieprzyć.
Krok 2
Na warstwę mięsa rozłożyć warstwę cebuli pokrojonej w paseczki.
Krok 3
Na warstwę cebuli ułożyć ziemniaki pokrojone w plasterki grubości ok. 1 cm. Posolić i popieprzyć.
Krok 4
Na warstwę ziemniaków ułożyć pokrojone w grube plastry pieczarki.
Krok 5
Całość polać równo majonezem i posypać startym serem.
Krok 6
Piec w piekarniku nagrzanym do 180-200 stopni około godzinę.
Krok 7
Danie jest gotowe gdy woda wyparyje i lekko się przypiecze. Podawac na goraco. Smacznego
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej


















