Babka naleśnikowo-kapuściana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babka naleśnikowo-kapuściana

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

2 łyżeczki

40 gramów

20 gramów

1.5 szklanki

2 sztuki

1.5 szklanki

100 gramów

1

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z maki, mleka, jajek i szczypty soli przygotuj ciasto, dodaj wodę. Usmaż cienkie naleśniki. 10 - 15 sztuk.

Krok 2

Ugotuj kapustę, odcedź i posiekaj. Pokrojoną cebulę i pieczarki podsmaż, dodaj kiełbasę pokrojoną w drobna kosteczkę i również podsmaż. Całość wymieszaj dobrze i dopraw pokruszoną Mini kostką Knorr.

Krok 3

Na końcu dodaj kapustę, oprósz mąką i zasmaż. Okrągłą formę wysmaruj tłuszczem i oprósz bułką tartą. Warstwowo naleśniki przekładaj farszem (zacznij i zakończ naleśnikiem). Zapiecz kilka minut w piekarniku. Krój w kawałki, podawaj z sosem pomidorowym. Udekoruj bazylią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka naleśnikowo-kapuściana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka naleśnikowo-kapuściana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka naleśnikowo-kapuściana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka naleśnikowo-kapuściana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka naleśnikowo-kapuściana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka naleśnikowo-kapuściana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka naleśnikowo-kapuściana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babka naleśnikowo-kapuściana  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Ratatouille
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej