Babka naleśnikowo-kapuściana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babka naleśnikowo-kapuściana

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

2 łyżeczki

40 gramów

20 gramów

1.5 szklanki

2 sztuki

1.5 szklanki

100 gramów

1

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z maki, mleka, jajek i szczypty soli przygotuj ciasto, dodaj wodę. Usmaż cienkie naleśniki. 10 - 15 sztuk.

Krok 2

Ugotuj kapustę, odcedź i posiekaj. Pokrojoną cebulę i pieczarki podsmaż, dodaj kiełbasę pokrojoną w drobna kosteczkę i również podsmaż. Całość wymieszaj dobrze i dopraw pokruszoną Mini kostką Knorr.

Krok 3

Na końcu dodaj kapustę, oprósz mąką i zasmaż. Okrągłą formę wysmaruj tłuszczem i oprósz bułką tartą. Warstwowo naleśniki przekładaj farszem (zacznij i zakończ naleśnikiem). Zapiecz kilka minut w piekarniku. Krój w kawałki, podawaj z sosem pomidorowym. Udekoruj bazylią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka naleśnikowo-kapuściana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka naleśnikowo-kapuściana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka naleśnikowo-kapuściana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka naleśnikowo-kapuściana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka naleśnikowo-kapuściana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka naleśnikowo-kapuściana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka naleśnikowo-kapuściana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babka naleśnikowo-kapuściana  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej