Babka naleśnikowo-kapuściana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babka naleśnikowo-kapuściana

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

2 łyżeczki

40 gramów

20 gramów

1.5 szklanki

2 sztuki

1.5 szklanki

100 gramów

1

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z maki, mleka, jajek i szczypty soli przygotuj ciasto, dodaj wodę. Usmaż cienkie naleśniki. 10 - 15 sztuk.

Krok 2

Ugotuj kapustę, odcedź i posiekaj. Pokrojoną cebulę i pieczarki podsmaż, dodaj kiełbasę pokrojoną w drobna kosteczkę i również podsmaż. Całość wymieszaj dobrze i dopraw pokruszoną Mini kostką Knorr.

Krok 3

Na końcu dodaj kapustę, oprósz mąką i zasmaż. Okrągłą formę wysmaruj tłuszczem i oprósz bułką tartą. Warstwowo naleśniki przekładaj farszem (zacznij i zakończ naleśnikiem). Zapiecz kilka minut w piekarniku. Krój w kawałki, podawaj z sosem pomidorowym. Udekoruj bazylią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka naleśnikowo-kapuściana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka naleśnikowo-kapuściana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka naleśnikowo-kapuściana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka naleśnikowo-kapuściana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka naleśnikowo-kapuściana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka naleśnikowo-kapuściana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka naleśnikowo-kapuściana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babka naleśnikowo-kapuściana  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej