Babka naleśnikowo-kapuściana

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

85

2 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1

1 sztuka

40 gramów

400 gramów

1.5 szklanki

1.5 szklanki

2 sztuki

1 szklanka

2 łyżeczki

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z maki, mleka, jajek i szczypty soli przygotuj ciasto, dodaj wodę. Usmaż cienkie naleśniki. 10 - 15 sztuk.

Krok 2

Ugotuj kapustę, odcedź i posiekaj. Pokrojoną cebulę i pieczarki podsmaż, dodaj kiełbasę pokrojoną w drobna kosteczkę i również podsmaż. Całość wymieszaj dobrze i dopraw pokruszoną Mini kostką Knorr.

Krok 3

Na końcu dodaj kapustę, oprósz mąką i zasmaż. Okrągłą formę wysmaruj tłuszczem i oprósz bułką tartą. Warstwowo naleśniki przekładaj farszem (zacznij i zakończ naleśnikiem). Zapiecz kilka minut w piekarniku. Krój w kawałki, podawaj z sosem pomidorowym. Udekoruj bazylią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka naleśnikowo-kapuściana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka naleśnikowo-kapuściana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka naleśnikowo-kapuściana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka naleśnikowo-kapuściana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka naleśnikowo-kapuściana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka naleśnikowo-kapuściana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka naleśnikowo-kapuściana  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej