
Składniki
null
2 łyżki
null
2 sztuki
1 łyżka
1 łyżeczka
null
1 łyżeczka
2 sztuki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo.
Krok 2
Śledzie wymocz, oczyść, osusz i wraz z jajkami przepuść przez maszynkę.
Krok 3
Utrzyj ze śmietaną, pastą anchois, musztardą, pieprzem, cukrem, papryką i kminkiem.
Krok 4
Wymieszaj z kaparami. Schłódź.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej