
Składniki
null
2 łyżki
null
2 sztuki
1 łyżka
1 łyżeczka
null
1 łyżeczka
2 sztuki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo.
Krok 2
Śledzie wymocz, oczyść, osusz i wraz z jajkami przepuść przez maszynkę.
Krok 3
Utrzyj ze śmietaną, pastą anchois, musztardą, pieprzem, cukrem, papryką i kminkiem.
Krok 4
Wymieszaj z kaparami. Schłódź.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej