
Składniki
2 łyżki
2 sztuki
200 gramów
2 łyżki
1 pęczek
2 sztuki
500 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Uprzednio namoczone filety pokroić w szerokie paski i ułożyć na półmisku.
Krok 2
Buraki i obrane ogórki pokrój w kostkę. Kapary posiekaj. Jajka ugotuj, oddziel białka od żółtek i posiekaj.
Krok 3
Przygotuj sos. Wymieszaj miękkie masło z śmietaną i sosem sałatkowym Knorr.
Krok 4
Każdy pasek śledzia przybierz białkiem, żółtkiem, burakami, ogórkiem i kaparami. Następnie polej sosem i udekoruj natka pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej