Śledź po rosyjsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledź po rosyjsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

63 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 sztuki

200 gramów

2 łyżki

1 pęczek

2 sztuki

500 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Uprzednio namoczone filety pokroić w szerokie paski i ułożyć na półmisku.

Krok 2

Buraki i obrane ogórki pokrój w kostkę. Kapary posiekaj. Jajka ugotuj, oddziel białka od żółtek i posiekaj.

Krok 3

Przygotuj sos. Wymieszaj miękkie masło z śmietaną i sosem sałatkowym Knorr.

Krok 4

Każdy pasek śledzia przybierz białkiem, żółtkiem, burakami, ogórkiem i kaparami. Następnie polej sosem i udekoruj natka pietruszki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledź po rosyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledź po rosyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledź po rosyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledź po rosyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledź po rosyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledź po rosyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledź po rosyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledź po rosyjsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej