
Składniki
2 łyżki
2 sztuki
200 gramów
2 łyżki
1 pęczek
2 sztuki
500 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Uprzednio namoczone filety pokroić w szerokie paski i ułożyć na półmisku.
Krok 2
Buraki i obrane ogórki pokrój w kostkę. Kapary posiekaj. Jajka ugotuj, oddziel białka od żółtek i posiekaj.
Krok 3
Przygotuj sos. Wymieszaj miękkie masło z śmietaną i sosem sałatkowym Knorr.
Krok 4
Każdy pasek śledzia przybierz białkiem, żółtkiem, burakami, ogórkiem i kaparami. Następnie polej sosem i udekoruj natka pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej