
Składniki
2 łyżki
2 sztuki
200 gramów
2 łyżki
1 pęczek
2 sztuki
500 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Uprzednio namoczone filety pokroić w szerokie paski i ułożyć na półmisku.
Krok 2
Buraki i obrane ogórki pokrój w kostkę. Kapary posiekaj. Jajka ugotuj, oddziel białka od żółtek i posiekaj.
Krok 3
Przygotuj sos. Wymieszaj miękkie masło z śmietaną i sosem sałatkowym Knorr.
Krok 4
Każdy pasek śledzia przybierz białkiem, żółtkiem, burakami, ogórkiem i kaparami. Następnie polej sosem i udekoruj natka pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej