Śledź po rosyjsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledź po rosyjsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

63 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 sztuki

200 gramów

2 łyżki

1 pęczek

2 sztuki

500 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Uprzednio namoczone filety pokroić w szerokie paski i ułożyć na półmisku.

Krok 2

Buraki i obrane ogórki pokrój w kostkę. Kapary posiekaj. Jajka ugotuj, oddziel białka od żółtek i posiekaj.

Krok 3

Przygotuj sos. Wymieszaj miękkie masło z śmietaną i sosem sałatkowym Knorr.

Krok 4

Każdy pasek śledzia przybierz białkiem, żółtkiem, burakami, ogórkiem i kaparami. Następnie polej sosem i udekoruj natka pietruszki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledź po rosyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledź po rosyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledź po rosyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledź po rosyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledź po rosyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledź po rosyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledź po rosyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledź po rosyjsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej