Pasta marchewkowa z selerem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta marchewkowa z selerem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżka

1 opakowanie

1 łyżeczka

0.5 szklanki

1 szklanka

0.5 szklanki

3 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki wrzuć do miski.

Krok 2

Dokładnie zmiksuj.

Krok 3

Włóż do lodówki na 30 minut i podawaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Siemię lniane jest niezwykle uniwersalne – delikatnie uprażone będzie smacznym dodatkiem do sałatek lub kanapek, a zmielone nadaje się świetnie do jogurtów, deserów, a także zup.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta marchewkowa z selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta marchewkowa z selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta marchewkowa z selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta marchewkowa z selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta marchewkowa z selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta marchewkowa z selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta marchewkowa z selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta marchewkowa z selerem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Schab z grzybami duszonymi
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej