Pasta marchewkowa z selerem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta marchewkowa z selerem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżka

1 opakowanie

1 łyżeczka

0.5 szklanki

1 szklanka

0.5 szklanki

3 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki wrzuć do miski.

Krok 2

Dokładnie zmiksuj.

Krok 3

Włóż do lodówki na 30 minut i podawaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Siemię lniane jest niezwykle uniwersalne – delikatnie uprażone będzie smacznym dodatkiem do sałatek lub kanapek, a zmielone nadaje się świetnie do jogurtów, deserów, a także zup.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta marchewkowa z selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta marchewkowa z selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta marchewkowa z selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta marchewkowa z selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta marchewkowa z selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta marchewkowa z selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta marchewkowa z selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta marchewkowa z selerem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej