
Składniki
25 dekagramów
50 dekagramów
2 opakowania
20 dekagramów
0.5 szklanki
0.5 szklanki
2 łyżki
2 dekagramy
1 sztuka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj 1,5 litra wody, dodaj Barszcz czerwony Knorr.

Krok 2
Umyj i ugotuj buraki, następnie obierz je, zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Krok 3
Umyj i pokrój mięso w kostkę. Posiekaj cebulę i podsmaż wraz z mięsem.

Krok 4
Mięso zalej 0,5 litrem wody i uduś. Następnie dodaj do barszczu.

Krok 5
Obierz z osłonki kiełbasę, pokrój w plastry, wraz z burakami dodaj do barszczu. Śmietanę zmieszaj z mąką i również dodaj do zupy.

Krok 6
Wlej wino i dodaj koncentrat pomidorowy. Barszcz z kiełbasą gotuj około 10 minut. Na koniec dopraw do smaku.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Barszcz czerwony Ulubione Smaki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Barszcz z kiełbasą
Barszcz czerwony jest daniem niezwykle uniwersalnym. Przygotujesz go w wielu różnych wariantach, z rozmaitymi dodatkami. Ten z białą kiełbasą będzie cechować się wyraziście mięsnym posmakiem. Do jego przygotowania użyj również kawałków pokrojonej w kostkę wieprzowiny. Aby wydobyć z niej smak, podsmaż ją wraz z cebulą na dobrze rozgrzanej patelni. Następnie dodaj wodę i duś całość przez odpowiedni czas. Tak przygotowane mięso wrzuć do wywaru przyrządzonego poprzez wymieszanie barszczu ekspresowego z wodą. W zupie znaleźć powinny się również plastry białej kiełbasy i starte na dużych oczkach tarki ugotowane buraki. Aby barszcz był gęstszy, zapraw go śmietaną wymieszaną z mąką. Na koniec dodaj koncentrat pomidorowy, gotuj całość przez kilka minut i dopraw do smaku podstawowymi przyprawami. Sprawdź nasz przepis i przyrządź dzięki niemu pyszny barszcz czerwony z kiełbasą. Serwuj go sauté lub z ugotowanymi wcześniej ziemniakami. Do dekoracji sprawdzi się drobno posiekana natka pietruszki. Smacznego.


































