Barszcz z kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszcz z kiełbasą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
64 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

79 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

50 dekagramów

2 opakowania

20 dekagramów

0.5 szklanki

0.5 szklanki

2 łyżki

2 dekagramy

1 sztuka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 1,5 litra wody, dodaj Barszcz czerwony Knorr.

Barszcz z kiełbasą - Krok 1

Krok 2

Umyj i ugotuj buraki, następnie obierz je, zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Barszcz z kiełbasą - Krok 2

Krok 3

Umyj i pokrój mięso w kostkę. Posiekaj cebulę i podsmaż wraz z mięsem.

Barszcz z kiełbasą - Krok 3

Krok 4

Mięso zalej 0,5 litrem wody i uduś. Następnie dodaj do barszczu.

Barszcz z kiełbasą - Krok 4

Krok 5

Obierz z osłonki kiełbasę, pokrój w plastry, wraz z burakami dodaj do barszczu. Śmietanę zmieszaj z mąką i również dodaj do zupy.

Barszcz z kiełbasą - Krok 5

Krok 6

Wlej wino i dodaj koncentrat pomidorowy. Barszcz z kiełbasą gotuj około 10 minut. Na koniec dopraw do smaku.

Barszcz z kiełbasą - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Zupa grochowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszcz z kiełbasąBarszcz z kiełbasą

Barszcz czerwony jest daniem niezwykle uniwersalnym. Przygotujesz go w wielu różnych wariantach, z rozmaitymi dodatkami. Ten z białą kiełbasą będzie cechować się wyraziście mięsnym posmakiem. Do jego przygotowania użyj również kawałków pokrojonej w kostkę wieprzowiny. Aby wydobyć z niej smak, podsmaż ją wraz z cebulą na dobrze rozgrzanej patelni. Następnie dodaj wodę i duś całość przez odpowiedni czas. Tak przygotowane mięso wrzuć do wywaru przyrządzonego poprzez wymieszanie barszczu ekspresowego z wodą. W zupie znaleźć powinny się również plastry białej kiełbasy i starte na dużych oczkach tarki ugotowane buraki. Aby barszcz był gęstszy, zapraw go śmietaną wymieszaną z mąką. Na koniec dodaj koncentrat pomidorowy, gotuj całość przez kilka minut i dopraw do smaku podstawowymi przyprawami. Sprawdź nasz przepis i przyrządź dzięki niemu pyszny barszcz czerwony z kiełbasą. Serwuj go sauté lub z ugotowanymi wcześniej ziemniakami. Do dekoracji sprawdzi się drobno posiekana natka pietruszki. Smacznego.