Barszcz z kiełbasą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

59 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

61 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

50 dekagramów

20 dekagramów

0.5 szklanki

0.5 szklanki

2 łyżki

2 dekagramy

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 1,5 litra wody, dodaj Barszcz czerwony Knorr.

Barszcz z kiełbasą - Krok 1

Krok 2

Umyj i ugotuj buraki, następnie obierz je, zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Barszcz z kiełbasą - Krok 2

Krok 3

Umyj i pokrój mięso w kostkę. Posiekaj cebulę i podsmaż wraz z mięsem.

Barszcz z kiełbasą - Krok 3

Krok 4

Mięso zalej 0,5 litrem wody i uduś. Następnie dodaj do barszczu.

Barszcz z kiełbasą - Krok 4

Krok 5

Obierz z osłonki kiełbasę, pokrój w plastry, wraz z burakami dodaj do barszczu. Śmietanę zmieszaj z mąką i również dodaj do zupy.

Barszcz z kiełbasą - Krok 5

Krok 6

Wlej wino i dodaj koncentrat pomidorowy. Barszcz z kiełbasą gotuj około 10 minut. Na koniec dopraw do smaku.

Barszcz z kiełbasą - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszcz z kiełbasąBarszcz z kiełbasą

Barszcz czerwony jest daniem niezwykle uniwersalnym. Przygotujesz go w wielu różnych wariantach, z rozmaitymi dodatkami. Ten z białą kiełbasą będzie cechować się wyraziście mięsnym posmakiem. Do jego przygotowania użyj również kawałków pokrojonej w kostkę wieprzowiny. Aby wydobyć z niej smak, podsmaż ją wraz z cebulą na dobrze rozgrzanej patelni. Następnie dodaj wodę i duś całość przez odpowiedni czas. Tak przygotowane mięso wrzuć do wywaru przyrządzonego poprzez wymieszanie barszczu ekspresowego z wodą. W zupie znaleźć powinny się również plastry białej kiełbasy i starte na dużych oczkach tarki ugotowane buraki. Aby barszcz był gęstszy, zapraw go śmietaną wymieszaną z mąką. Na koniec dodaj koncentrat pomidorowy, gotuj całość przez kilka minut i dopraw do smaku podstawowymi przyprawami. Sprawdź nasz przepis i przyrządź dzięki niemu pyszny barszcz czerwony z kiełbasą. Serwuj go sauté lub z ugotowanymi wcześniej ziemniakami. Do dekoracji sprawdzi się drobno posiekana natka pietruszki. Smacznego.