Składniki
25 dekagramów
50 dekagramów
2 opakowania
20 dekagramów
0.5 szklanki
0.5 szklanki
2 łyżki
2 dekagramy
1 sztuka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj 1,5 litra wody, dodaj Barszcz czerwony Knorr.
Krok 2
Umyj i ugotuj buraki, następnie obierz je, zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Krok 3
Umyj i pokrój mięso w kostkę. Posiekaj cebulę i podsmaż wraz z mięsem.
Krok 4
Mięso zalej 0,5 litrem wody i uduś. Następnie dodaj do barszczu.
Krok 5
Obierz z osłonki kiełbasę, pokrój w plastry, wraz z burakami dodaj do barszczu. Śmietanę zmieszaj z mąką i również dodaj do zupy.
Krok 6
Wlej wino i dodaj koncentrat pomidorowy. Barszcz z kiełbasą gotuj około 10 minut. Na koniec dopraw do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Barszcz czerwony Ulubione Smaki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.
Czytaj więcejJesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Barszcz z kiełbasą
Barszcz czerwony jest daniem niezwykle uniwersalnym. Przygotujesz go w wielu różnych wariantach, z rozmaitymi dodatkami. Ten z białą kiełbasą będzie cechować się wyraziście mięsnym posmakiem. Do jego przygotowania użyj również kawałków pokrojonej w kostkę wieprzowiny. Aby wydobyć z niej smak, podsmaż ją wraz z cebulą na dobrze rozgrzanej patelni. Następnie dodaj wodę i duś całość przez odpowiedni czas. Tak przygotowane mięso wrzuć do wywaru przyrządzonego poprzez wymieszanie barszczu ekspresowego z wodą. W zupie znaleźć powinny się również plastry białej kiełbasy i starte na dużych oczkach tarki ugotowane buraki. Aby barszcz był gęstszy, zapraw go śmietaną wymieszaną z mąką. Na koniec dodaj koncentrat pomidorowy, gotuj całość przez kilka minut i dopraw do smaku podstawowymi przyprawami. Sprawdź nasz przepis i przyrządź dzięki niemu pyszny barszcz czerwony z kiełbasą. Serwuj go sauté lub z ugotowanymi wcześniej ziemniakami. Do dekoracji sprawdzi się drobno posiekana natka pietruszki. Smacznego.