
Składniki
3 sztuki
8 sztuk
1 sztuka
null
null
null
1 sztuka
null
15 sztuk
null
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1.2 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cytrusy sparz wrzątkiem, osusz i zetrzyj z nich skórkę, z reszty wyciśnij sok.
Krok 2
Dwie cebule obierz i posiekaj drobniutko, jedną razem z łupką rozkrój na pół i podgrzej na patelni z niedobranymi ząbkami czosnku, aż zmiękną. Zostaw do ostygnięcia. Pokrój razem z pomidorami i papryczką chili.
Krok 3
Pozostałe cebule zeszklij na rozgrzanym tłuszczu i podlej bulionem. Gotuj przez kilka minut, po czym dodaj resztę pokrojonych składników, oregano i odrobinę kminku.
Krok 4
Gotuj na małym ogniu przez ok.15 minut , dodaj starte skórki z cytrusów, dopraw solą i pieprzem, gotuj kolejne 15min. i zdejmij wywar z ogni Wymieszaj z wyciśniętym sokiem owocowym, dopraw.
Krok 5
Cytrusową, meksykańską zupę udekoruj posiekaną kolendrą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej