Cytrusowa zupa meksykańska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cytrusowa zupa meksykańska

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

8 sztuk

1 sztuka

null

null

null

1 sztuka

null

15 sztuk

null

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1.2 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cytrusy sparz wrzątkiem, osusz i zetrzyj z nich skórkę, z reszty wyciśnij sok.

Krok 2

Dwie cebule obierz i posiekaj drobniutko, jedną razem z łupką rozkrój na pół i podgrzej na patelni z niedobranymi ząbkami czosnku, aż zmiękną. Zostaw do ostygnięcia. Pokrój razem z pomidorami i papryczką chili.

Krok 3

Pozostałe cebule zeszklij na rozgrzanym tłuszczu i podlej bulionem. Gotuj przez kilka minut, po czym dodaj resztę pokrojonych składników, oregano i odrobinę kminku.

Krok 4

Gotuj na małym ogniu przez ok.15 minut , dodaj starte skórki z cytrusów, dopraw solą i pieprzem, gotuj kolejne 15min. i zdejmij wywar z ogni Wymieszaj z wyciśniętym sokiem owocowym, dopraw.

Krok 5

Cytrusową, meksykańską zupę udekoruj posiekaną kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cytrusowa zupa meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cytrusowa zupa meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cytrusowa zupa meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cytrusowa zupa meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cytrusowa zupa meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cytrusowa zupa meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cytrusowa zupa meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cytrusowa zupa meksykańska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej