Cytrusowa zupa meksykańska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cytrusowa zupa meksykańska

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

8 sztuk

1 sztuka

null

null

null

1 sztuka

null

15 sztuk

null

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1.2 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cytrusy sparz wrzątkiem, osusz i zetrzyj z nich skórkę, z reszty wyciśnij sok.

Krok 2

Dwie cebule obierz i posiekaj drobniutko, jedną razem z łupką rozkrój na pół i podgrzej na patelni z niedobranymi ząbkami czosnku, aż zmiękną. Zostaw do ostygnięcia. Pokrój razem z pomidorami i papryczką chili.

Krok 3

Pozostałe cebule zeszklij na rozgrzanym tłuszczu i podlej bulionem. Gotuj przez kilka minut, po czym dodaj resztę pokrojonych składników, oregano i odrobinę kminku.

Krok 4

Gotuj na małym ogniu przez ok.15 minut , dodaj starte skórki z cytrusów, dopraw solą i pieprzem, gotuj kolejne 15min. i zdejmij wywar z ogni Wymieszaj z wyciśniętym sokiem owocowym, dopraw.

Krok 5

Cytrusową, meksykańską zupę udekoruj posiekaną kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cytrusowa zupa meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cytrusowa zupa meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cytrusowa zupa meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cytrusowa zupa meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cytrusowa zupa meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cytrusowa zupa meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cytrusowa zupa meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cytrusowa zupa meksykańska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Mysia sałatka - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej