Cytrusowa zupa meksykańska

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

31

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

null

null

null

1.2 litra

null

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

8 sztuk

15 sztuk

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cytrusy sparz wrzątkiem, osusz i zetrzyj z nich skórkę, z reszty wyciśnij sok.

Krok 2

Dwie cebule obierz i posiekaj drobniutko, jedną razem z łupką rozkrój na pół i podgrzej na patelni z niedobranymi ząbkami czosnku, aż zmiękną. Zostaw do ostygnięcia. Pokrój razem z pomidorami i papryczką chili.

Krok 3

Pozostałe cebule zeszklij na rozgrzanym tłuszczu i podlej bulionem. Gotuj przez kilka minut, po czym dodaj resztę pokrojonych składników, oregano i odrobinę kminku.

Krok 4

Gotuj na małym ogniu przez ok.15 minut , dodaj starte skórki z cytrusów, dopraw solą i pieprzem, gotuj kolejne 15min. i zdejmij wywar z ogni Wymieszaj z wyciśniętym sokiem owocowym, dopraw.

Krok 5

Cytrusową, meksykańską zupę udekoruj posiekaną kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cytrusowa zupa meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cytrusowa zupa meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cytrusowa zupa meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cytrusowa zupa meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cytrusowa zupa meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cytrusowa zupa meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cytrusowa zupa meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej