Zupa z krążkami cebuli i chlebem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z krążkami cebuli i chlebem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1.5 litra

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozłóż pokrojone kromki na 4 talerzach.

Krok 2

Następnie pokrój cebule w krążki i podsmaż na złotobrązowy kolor.

Krok 3

Zagotuj wywar z Rosołu wołowego Knorr, dopraw solą i pieprzem.

Krok 4

Wlewaj zupę do talerzy z chlebem i posypuj krążkami cebuli i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z krążkami cebuli i chlebem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z krążkami cebuli i chlebem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z krążkami cebuli i chlebem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z krążkami cebuli i chlebem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z krążkami cebuli i chlebem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z krążkami cebuli i chlebem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z krążkami cebuli i chlebem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z krążkami cebuli i chlebem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Bigos - VIDEO
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej