Zupa z krążkami cebuli i chlebem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z krążkami cebuli i chlebem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1.5 litra

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozłóż pokrojone kromki na 4 talerzach.

Krok 2

Następnie pokrój cebule w krążki i podsmaż na złotobrązowy kolor.

Krok 3

Zagotuj wywar z Rosołu wołowego Knorr, dopraw solą i pieprzem.

Krok 4

Wlewaj zupę do talerzy z chlebem i posypuj krążkami cebuli i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z krążkami cebuli i chlebem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z krążkami cebuli i chlebem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z krążkami cebuli i chlebem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z krążkami cebuli i chlebem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z krążkami cebuli i chlebem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z krążkami cebuli i chlebem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z krążkami cebuli i chlebem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej