
Składniki
2 sztuki
1.5 litra
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozłóż pokrojone kromki na 4 talerzach.
Krok 2
Następnie pokrój cebule w krążki i podsmaż na złotobrązowy kolor.
Krok 3
Zagotuj wywar z Rosołu wołowego Knorr, dopraw solą i pieprzem.
Krok 4
Wlewaj zupę do talerzy z chlebem i posypuj krążkami cebuli i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej