Zupa z cukinii, marchwi i pietruszki - przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z cukinii, marchwi i pietruszki

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

50 mililitrów

2 łyżki

0.5 łyżeczki

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę i pietruszkę obierz, cukinię umyj i wysusz. Pokrój na kawałki i zmiksuj lub pokrój na plasterki.

Krok 2

Na patelnię wlej oliwę, dodaj warzywa, tymianek i smaż na średnim ogniu, mieszając, aż do lekkiego zrumienienia.

Krok 3

Dodaj pół litra wrzątku, mleko i Bulion na włoszczyźnie Knorr, zmiksuj, gotuj jeszcze 5 minut.

Aleksandra Krzyżanowska

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z cukinii, marchwi i pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z cukinii, marchwi i pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z cukinii, marchwi i pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z cukinii, marchwi i pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z cukinii, marchwi i pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z cukinii, marchwi i pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z cukinii, marchwi i pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z cukinii, marchwi i pietruszki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Zupa grochowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa z cukinii, marchwi i pietruszkiZupa z cukinii, marchwi i pietruszki

Mocno warzywna zupa, które będzie wspaniale smakowała w sezonie letnim i wiosennym, ale sprawdzi się również przez pozostałą część roku. Gęsta, kremowa i pełna smaku, może być doprawiana zgodnie z własną inwencją i upodobaniami. Jej bazę stanowią, oczywiście, marchewka, pietruszka i cukinia, ale możesz dodać do niej także inne warzywa, np. zielony groszek lub kukurydzę. Zupa z cukinii, marchwi i pietruszki gotowana jest z dodatkiem mleka, ale jeśli chcesz ją mocniej zabielić, dodaj do niej odrobinę śmietany. Będzie to jednocześnie dobra dekoracja, gdy na każdym talerzu umieścisz na zupie śmietanowy kleks. Przydadzą się przy tym ulubione świeże zioła – np. tymianek, oregano lub bazylia. Potrawę serwuj z grillowaną bagietką lub chrupiącym wiejskim chlebem. Jest ona dobrą propozycją nie tylko na lunch i kolację, ale również na obiad, jeśli podasz do niej np. nadziewane pomidorami i mozzarellą ciasto francuskie lub popularne kapuśniaczki. Wypróbuj przepis na tę zupę i zobacz, z jakimi dodatkami smakuje najlepiej!