Zupa z cukinii, marchwi i pietruszki - przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z cukinii, marchwi i pietruszki

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

50 mililitrów

2 łyżki

0.5 łyżeczki

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę i pietruszkę obierz, cukinię umyj i wysusz. Pokrój na kawałki i zmiksuj lub pokrój na plasterki.

Krok 2

Na patelnię wlej oliwę, dodaj warzywa, tymianek i smaż na średnim ogniu, mieszając, aż do lekkiego zrumienienia.

Krok 3

Dodaj pół litra wrzątku, mleko i Bulion na włoszczyźnie Knorr, zmiksuj, gotuj jeszcze 5 minut.

Aleksandra Krzyżanowska

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z cukinii, marchwi i pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z cukinii, marchwi i pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z cukinii, marchwi i pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z cukinii, marchwi i pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z cukinii, marchwi i pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z cukinii, marchwi i pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z cukinii, marchwi i pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z cukinii, marchwi i pietruszki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Barszcz polski
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa z cukinii, marchwi i pietruszkiZupa z cukinii, marchwi i pietruszki

Mocno warzywna zupa, które będzie wspaniale smakowała w sezonie letnim i wiosennym, ale sprawdzi się również przez pozostałą część roku. Gęsta, kremowa i pełna smaku, może być doprawiana zgodnie z własną inwencją i upodobaniami. Jej bazę stanowią, oczywiście, marchewka, pietruszka i cukinia, ale możesz dodać do niej także inne warzywa, np. zielony groszek lub kukurydzę. Zupa z cukinii, marchwi i pietruszki gotowana jest z dodatkiem mleka, ale jeśli chcesz ją mocniej zabielić, dodaj do niej odrobinę śmietany. Będzie to jednocześnie dobra dekoracja, gdy na każdym talerzu umieścisz na zupie śmietanowy kleks. Przydadzą się przy tym ulubione świeże zioła – np. tymianek, oregano lub bazylia. Potrawę serwuj z grillowaną bagietką lub chrupiącym wiejskim chlebem. Jest ona dobrą propozycją nie tylko na lunch i kolację, ale również na obiad, jeśli podasz do niej np. nadziewane pomidorami i mozzarellą ciasto francuskie lub popularne kapuśniaczki. Wypróbuj przepis na tę zupę i zobacz, z jakimi dodatkami smakuje najlepiej!