Zupa z cukinii, marchwi i pietruszki

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

50 mililitrów

2 łyżki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę i pietruszkę obierz, cukinię umyj i wysusz. Pokrój na kawałki i zmiksuj lub pokrój na plasterki.

Krok 2

Na patelnię wlej oliwę, dodaj warzywa, tymianek i smaż na średnim ogniu, mieszając, aż do lekkiego zrumienienia.

Krok 3

Dodaj pół litra wrzątku, mleko i Bulion na włoszczyźnie Knorr, zmiksuj, gotuj jeszcze 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z cukinii, marchwi i pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z cukinii, marchwi i pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z cukinii, marchwi i pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z cukinii, marchwi i pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z cukinii, marchwi i pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z cukinii, marchwi i pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z cukinii, marchwi i pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Bulion na włoszczyźnie Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Bulion na włoszczyźnie Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa z cukinii, marchwi i pietruszkiZupa z cukinii, marchwi i pietruszki

Mocno warzywna zupa, które będzie wspaniale smakowała w sezonie letnim i wiosennym, ale sprawdzi się również przez pozostałą część roku. Gęsta, kremowa i pełna smaku, może być doprawiana zgodnie z własną inwencją i upodobaniami. Jej bazę stanowią, oczywiście, marchewka, pietruszka i cukinia, ale możesz dodać do niej także inne warzywa, np. zielony groszek lub kukurydzę. Zupa z cukinii, marchwi i pietruszki gotowana jest z dodatkiem mleka, ale jeśli chcesz ją mocniej zabielić, dodaj do niej odrobinę śmietany. Będzie to jednocześnie dobra dekoracja, gdy na każdym talerzu umieścisz na zupie śmietanowy kleks. Przydadzą się przy tym ulubione świeże zioła – np. tymianek, oregano lub bazylia. Potrawę serwuj z grillowaną bagietką lub chrupiącym wiejskim chlebem. Jest ona dobrą propozycją nie tylko na lunch i kolację, ale również na obiad, jeśli podasz do niej np. nadziewane pomidorami i mozzarellą ciasto francuskie lub popularne kapuśniaczki. Wypróbuj przepis na tę zupę i zobacz, z jakimi dodatkami smakuje najlepiej!