Zupa paprykowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa paprykowa

w formie kremu

Autor: yobada

ratingratingratingratingrating

2

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 sztuka

300 mililitrów

1 sztuka

4 sztuki

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę kroimy, wydrążamy gniazda nasienne. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku razem z przekrojoną cebulą i ząbkami czosnku przez ok. 20-30 minut, aż skórka papryki stanie się miejscami czarna i pofalowana. Upieczone warzywa studzimy, obieramy i kroimy - paprykę w paski, cebulę i czosnek drobno. Upieczone warzywa oraz pomidory z puszki dodajemy do uprzednio podgrzanego bulionu na bazie bulionetki drobiowej Knorr, chwilę gotujemy, po czym miksujemy całość blenderem na gładką masę. Na zakończenie dodajemy jogurt bałkański, doprawiamy ziołam, mini kostką pietruszkową Knorri oraz solą i pieprzem. Gotujemy jeszcze przez ok. 10 minut. Zupę podajemy z dodatkiem pokrojonego w kostkę sera feta. Spragnieni nieco ostrzejszego smaku mogą dodać jeszcze 1-2 drobno posiekane papryczki chilli..

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa paprykowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa paprykowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa paprykowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa paprykowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa paprykowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa paprykowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa paprykowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa paprykowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej