Zupa paprykowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa paprykowa

w formie kremu

Autor: yobada

ratingratingratingratingrating

2

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 sztuka

300 mililitrów

1 sztuka

4 sztuki

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę kroimy, wydrążamy gniazda nasienne. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku razem z przekrojoną cebulą i ząbkami czosnku przez ok. 20-30 minut, aż skórka papryki stanie się miejscami czarna i pofalowana. Upieczone warzywa studzimy, obieramy i kroimy - paprykę w paski, cebulę i czosnek drobno. Upieczone warzywa oraz pomidory z puszki dodajemy do uprzednio podgrzanego bulionu na bazie bulionetki drobiowej Knorr, chwilę gotujemy, po czym miksujemy całość blenderem na gładką masę. Na zakończenie dodajemy jogurt bałkański, doprawiamy ziołam, mini kostką pietruszkową Knorri oraz solą i pieprzem. Gotujemy jeszcze przez ok. 10 minut. Zupę podajemy z dodatkiem pokrojonego w kostkę sera feta. Spragnieni nieco ostrzejszego smaku mogą dodać jeszcze 1-2 drobno posiekane papryczki chilli..

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa paprykowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa paprykowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa paprykowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa paprykowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa paprykowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa paprykowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa paprykowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa paprykowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Curry z Pak choi
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej