
Składniki
3 sztuki
1 sztuka
null
1 sztuka
null
4 sztuki
null
2 sztuki
null
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolę namocz na noc w zimnej wodzie. Następnego dnia zagotuj. Dodaj liść laurowy i gotuj 60 minut.
Krok 2
Obierz cebulę, posiekaj i podsmaż na patelni.
Krok 3
Dodaj obranego i pokrojonego pomidora. Następnie dodaj do fasoli i zagotuj. Przypraw solą i pieprzem.
Krok 4
Dodaj pozostałe pomidory i papryczki.

Dobra rada:
Czarną fasolę trzeba najpierw namaczać przez 12 godzin, a później gotować przez około godzinę – najlepiej w tej samej wodzie. Jej smak wynagrodzi ci długi czas oczekiwania!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej