Zupa indiańska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa indiańska

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

null

1 sztuka

null

4 sztuki

null

2 sztuki

null

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę namocz na noc w zimnej wodzie. Następnego dnia zagotuj. Dodaj liść laurowy i gotuj 60 minut.

Krok 2

Obierz cebulę, posiekaj i podsmaż na patelni.

Krok 3

Dodaj obranego i pokrojonego pomidora. Następnie dodaj do fasoli i zagotuj. Przypraw solą i pieprzem.

Krok 4

Dodaj pozostałe pomidory i papryczki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Czarną fasolę trzeba najpierw namaczać przez 12 godzin, a później gotować przez około godzinę – najlepiej w tej samej wodzie. Jej smak wynagrodzi ci długi czas oczekiwania!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa indiańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa indiańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa indiańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa indiańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa indiańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa indiańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa indiańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa indiańska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej