
Składniki
3 sztuki
1 sztuka
null
1 sztuka
null
4 sztuki
null
2 sztuki
null
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolę namocz na noc w zimnej wodzie. Następnego dnia zagotuj. Dodaj liść laurowy i gotuj 60 minut.
Krok 2
Obierz cebulę, posiekaj i podsmaż na patelni.
Krok 3
Dodaj obranego i pokrojonego pomidora. Następnie dodaj do fasoli i zagotuj. Przypraw solą i pieprzem.
Krok 4
Dodaj pozostałe pomidory i papryczki.

Dobra rada:
Czarną fasolę trzeba najpierw namaczać przez 12 godzin, a później gotować przez około godzinę – najlepiej w tej samej wodzie. Jej smak wynagrodzi ci długi czas oczekiwania!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej


















