Składniki
3 sztuki
1 sztuka
null
1 sztuka
null
4 sztuki
null
2 sztuki
null
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolę namocz na noc w zimnej wodzie. Następnego dnia zagotuj. Dodaj liść laurowy i gotuj 60 minut.
Krok 2
Obierz cebulę, posiekaj i podsmaż na patelni.
Krok 3
Dodaj obranego i pokrojonego pomidora. Następnie dodaj do fasoli i zagotuj. Przypraw solą i pieprzem.
Krok 4
Dodaj pozostałe pomidory i papryczki.
Dobra rada:
Czarną fasolę trzeba najpierw namaczać przez 12 godzin, a później gotować przez około godzinę – najlepiej w tej samej wodzie. Jej smak wynagrodzi ci długi czas oczekiwania!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej