Zupa indiańska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa indiańska

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

null

1 sztuka

null

4 sztuki

null

2 sztuki

null

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę namocz na noc w zimnej wodzie. Następnego dnia zagotuj. Dodaj liść laurowy i gotuj 60 minut.

Krok 2

Obierz cebulę, posiekaj i podsmaż na patelni.

Krok 3

Dodaj obranego i pokrojonego pomidora. Następnie dodaj do fasoli i zagotuj. Przypraw solą i pieprzem.

Krok 4

Dodaj pozostałe pomidory i papryczki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Czarną fasolę trzeba najpierw namaczać przez 12 godzin, a później gotować przez około godzinę – najlepiej w tej samej wodzie. Jej smak wynagrodzi ci długi czas oczekiwania!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa indiańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa indiańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa indiańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa indiańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa indiańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa indiańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa indiańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej